avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1134 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CIM 2ore/zi
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CIM 2ore/zi

Buna,
daca lucrez intr o firma cu 2h/zi, primesc sau nu concediu de maternitate si indemnizatia de crestere a copilului?
O zi buna!
Cel mai recent răspuns: Nicoleta Ilea , Consultant resurse umane 09:41, 5 Decembrie 2008
Da, daca indepliniti conditiile legale. Sa fi avut venituri supuse impozitarii in ultimele 12 luni anterioare nasterii copilului ( chiar daca este contract de munca cu timp partial).
Legea nu face nici o diferenta intre salariatii care lucreaza cu norma intreaga si cei cu 1/2 norma in acordarea concediului si indemnizatiei pentru crestere si ingrijire copil sau a indemnizatiei de maternitate.
Indemnizatia de maternitate o primiti oricum, indiferent de cat timp lucrati.
Pentru a beneficia de indemnizatie si concediu pentru crestere si ingrijire copil trebuie sa realizati venituri supuse impozitului pe venit timp de 12 luni anterior datei nasterii copilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil hela hela Va rog spuneti-mi daca am carte de munca,dar lucrez numai 4 ore,am dreptul la concediu 2 ani,respectiv la indemnizatia aceea pentru crestere copil? (vezi toată discuția)
Indemnizatie de crestere copil Liana_86 Liana_86 Voi beneficia de indemnizatie de crestere a copilului daca am 12 luni lucrate dar cu jumatate de norma, 4h, salar brut 500 lei? (vezi toată discuția)
Voi beneficia de indemnizatie pentru ccc daca am fost angajata cu 2h/zi? monyca_moldovan monyca_moldovan Buna ziua, am o intrebare, sunt angajata cu 2 ore din 2007, iar anul acesata in decembrie o sa am un copil, o sa beneficiez de ajutorul pentru ingrijire ... (vezi toată discuția)