avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 772 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Temeiul legal pentru incetarea raportului de serviciu
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Temeiul legal pentru incetarea raportului de serviciu

In institutia publica in care lucrez am intalnit urmatoare situatie:

Persoana angajata pe perioada determinata pana la revenirea titularului postului Pana la data revenirii titularului, in cadrul insitutiei va fi scos la concurs un alt post vacant pentru ocupare pe perioada nedeterminata. Va rog sa-mi spuneti care este temeliul legal pentru ca aceasta persoana sa inceteze raportul de serviciu pe perioada determinata, sa participe la concurs ( indeplineste conditiile de vechime si studii) si sa fie numita in functia publica pe perioada nedeterminata. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 12:20, 24 Aprilie 2012
Isi depune dosarul de concurs si participa ca orice alta persoana, nu exista nici un text legal care sa-l impiedice sa concureze pentru postul respectiv. Daca promoveaza concursul, isi va inceta raportul de serviciu pe perioada determinata, la cerere, si va fi numit in noul post, cel pe perioada nedeterminata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Examen pe un post suspendat?! sasa25 sasa25 Sotia mea ocupa un post de consilier superior temporar vacant la o institutie deconcentrata din data de 11.05.2010'...pana la incetarea mandatului de primar\", ... (vezi toată discuția)
Suspendare secretar comuna? dan18dana18 dan18dana18 o alta problema stringenta...secretarul unei comunei este suspendat pe perioada nedeterminata si locul este declarat temporar vacant si evident ocupat cu aviz ... (vezi toată discuția)
Concediere anjinsan anjinsan Buna Ziua, O persoana este numita temporar pe un post de functionar public, deoarece titularul postului devenise ales local. In aceasta perioada, persoana ... (vezi toată discuția)