avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Contestatie decizie de pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Contestatie decizie de pensie

Buna ziua,
Apelez iar la bunavointa dumneavoastra si va rog mult sa ma sfatuiti ce am de facut in urmatoarea situatie:
-in luna martie 2011, am depus dosarul la Tribunal chemand in instanta Casa de Pensii , obiectul fiind contestarea deciziei de pensionare prin nevalorificarea perioadei lucrate in gr. a II a de munca (inscrisa in cartea de munca).
-termenul a fost 23 aprilie 2012. La acest termen eu, in calitate de contestator, m-am prezentat la prima ora la Tribunal, am solicitat dnei grefier dosarul si am vazut ca, din partea Casei de pensii nu fusese depus niciun document (intampinare).
-am stat in sala de sedinte sa-mi fie luat dosarul spre judecare dar, asa cum bine stiti, acestea sunt luate in ordinea pe care o considera completul de judecata si nu in ordinea de pe lista afisata la avizier.
-dupa vreo doua ore, de la inceperea sedintei, am iesit din sala pentru 5-10 min (vai mie, m-am dus la toaleta).
-am revenit, si dupa alte 10-20 min, am fost intrebata de dna presedinte ce nr de dosar (de altfel ce nr de poz. de pe lista am), si mi-a spus ca dosarul a fost judecat (nu asta este termenul ) mi-a spus" este in pronuntare"
-nu stiu daca, din partea casei de pensii s-a prezentat cineva.

Astazi vad pe net urmatoarele :
"Repus pe rol
Repune cauza pe rol. Acordă termen la data de 21.05.2012, pentru când se vor cita părţile, contestatoarea cu menţiunea de a face dovada depunerii la Casa de Pensii a Municipiului Bucureşti a adeverinţei nr. 1424/16.03.2011 Cu recurs odată cu fondul cauzei. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 23.04.2012."

Pe langa faptul ca voi depune la Casa de pensii adeverinta respectiva si voi prezenta instantei pe 21.05.2012 dovada respectiva (adeverinta contine niste sporuri de conditii speciale neinregistrate in cartea de munca si fara prea mare importanta fata de celelalte documente din dosar ), marea mea nelamurire este:

-ce inseamna si ce implica formularea "Cu recurs odată cu fondul cauzei".

Adica, nu mai am deptul la recurs in cazul in care nu sunt multumita de hotarare?

Ce trebuie sa fac eu pana in 21 mai 2012 ( in afara de dovada depunerii adeverintei de mai sus) ?

Cu multe multumiri,
Lucia Popp
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 23:13, 27 Aprilie 2012
luciapopp a scris:
-ce inseamna si ce implica formularea "Cu recurs odată cu fondul cauzei".

Inseamna ca incheierea de sedinta din 23 aprilie 2012 nu poate fi atacata separat cu recurs.

luciapopp a scris:
Adica, nu mai am deptul la recurs in cazul in care nu sunt multumita de hotarare?

Aveti dreptul sa atacati cu recurs sentinta care va fi pronuntata. In 23 aprilie 2012 instanta a dispus repunerea pe rol a a cauzei printr-o incheiere de sedinta.

luciapopp a scris:
Ce trebuie sa fac eu pana in 21 mai 2012 ( in afara de dovada depunerii adeverintei de mai sus) ?

Absolut nimic. Ar fi trebuit sa depuneti adeverinta la casa de pensii inainte sa va adresati instantei. Instantele judecatoresti nu sunt competente sa stabileasca sau sa recalculeze drepturi de pensie. Nu stiu in ce masura aceasta adeverinta va fi retinuta de instanta daca va admite cererea dvs. de chemare in judecata.
Buna ziua,
Va multumesc foarte mult pentru tot.

Cu stima,
Lucia Popp
Vreau sa vin cu o completare: adeverinta respectiva am obtinut-o cu cateva zile inainte de depunerea dosarului la tribunal. Eu solicitasem de la institutia respectiva cu totul altceva si anume: veniturile ,cu carater permanent ,realizate in acord global .
Aveti perfecta dreptate, trebuia sa depun la Casa de pensii adeverinta in cauza.
Cu multumiri,
LuciaPopp
~ Conținut șters la cerere ~
Buna ziua,
problema mea este ca din 2005, de cand am iesit la pensie anticipata partial, nu mi-au luat in considerare perioada lucrata in gr a II a de munca --inscrisa in cartea de munca----. Dupa ce am tot asteptat sa emita decizia , cu drumuri peste drumuri la Casa de pensii, mi-am obtinut in sfarsit decizia in 2005 dupa vreo 7 luni. Mi-au spus sa-mi iau gandul de la gr. II , doar daca am lucrat in subteran sau pe santier . Am incercat sa obtin audienta, atunci, in 2005, si m-au programat peste vreo luna si ceva. M-au dus cu "astea sunt dispozitiile", incat am pierdut termenul de 45 zile sa actionez in instanta. Asa ca, timp de 5 ani si-au batut joc de n-am mai putut. Acum , la decizia de pensionare pentru limita de varsta sa vad ce mai pot face. Oricum, orice adresa, sau solicitare din partea casei de pensii, dupa reveniri si asteptari, dureaza, asa cum spuneti peste un an si...
Si pentru decizia pentru limita de varsta, m-am dus la casa de pensii, de nu stiu cate ori. Ba nu este emisa, ba mi-au trimis-o prin posta si sa astept acasa. Cand in sfarsit m-am mai dus la ei, decizia era emisa, netrimisa, statea si clocea la ei. Cand am cerut nr,. de iesire pe decizie (ca sa nu pierd termenul de 45 zile), tipa de la ghiseu a luat foc. In concluzie, cred ca toti functionarii de acolo sunt instruiti sa faca in asa fel incat ori renunti, ori mori intre timp.

Alte discuții în legătură

Dosar incomplet depus in instanta luciapopp luciapopp Buna ziua, Anul trecut ,am depus la tribunal cerere prin care chemam in instanta casa de pensii privind modul de calcul al pensiei. Am depus la dosar mai ... (vezi toată discuția)
Divort reluat cu un copil devenit major alfa19 alfa19 Buna ziua! Va rog consiliere: 1. Divort judecat pe fond, prin intelegere intre parti, finalizat cu o \\"concluzie\\" ; 2. In timp instanta se autosesizeaza ... (vezi toată discuția)
Punerea în executare a hotãrârii de recalculare a pensiei Adriana68 Adriana68 Am facut cerere ( pentru tatal meu - care este foarte bolnav, nedeplasabil ) la tribunal pentru recalcularea pensiei si tribunalul a dat aviz favorabil. ... (vezi toată discuția)