avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1314 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CIM persoana din Croatia
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CIM persoana din Croatia

Buna ziua.
Am urmatoarea speta la care eu personal nu ii gasesc solutie:
Societatea noastra doreste sa inceapa o colaborare cu o persoana din Croatia ( stat nemembru UE). Noi am propus acestei persoane ca aceasta colaborare sa se deruleze in baza unui contract de mandat, insa acesta refuza insistand sa incheiem cu el un contract individual de munca. El ne reprezinta interesele in tara lui Croatia, in fata mai multor firme, atat.
Ce trebuie sa fac eu sa ii inchei un astfel de contract individual de munca, in conditiile in care activitatea lui se desfasoara in Croatia, nu e rezident in Romania, pe scurt vrea cim insa activitatea o desfasoara in tara lui de origine.
Nu am sediu in Croatia, nici punct de lucru, nimic.
Cum pot eu sa ii fac lui un cim in aceste conditii.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:55, 25 Aprilie 2012
Daca fac asta, i se anuleaza permisul/autorizatia de munca si nu am rezolvat nimic.
Nu mai are nimeni nici o idee?
Pentru ce sa i se anuleze autorizatia de munca ? ... anularea nu se face pentru simplu fapt ca partile au decis , de comun acord, modificarea locului de munca ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract munca persoana de alta nationalitate ptar ptar 1. Este posibil ca o societate comerciala din Romania sa angajeze sau sa colaboreze (legal) cu persoane de nationalitate straina (India, China, Vietnam, ... (vezi toată discuția)
Angajare cetatean ue pentru ungaria DB56 DB56 Un SRL isi extinde activitatea prin livrari catre Ungaria. Este posibil sa angajeze un cetatean ceh care sa desfasoare activitate de consultanta tehnica la ... (vezi toată discuția)
Vreau sa angajez un cetatean german inserv inserv Am nevoie de un specialist si am gasit un cetatean german care vrea sa vina sa lucreze la firma mea.Pot sa-l angajez sau am nevoie de aprobarea celor de la ... (vezi toată discuția)