avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1066 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj

Buna ziua,
As dori o lamurire!
1)In cazul unui DIVORT cu PARTAJ concomitent, in care TOATE BUNURILE SINT BUNURI COMUNE si PARTAJUL NU ESTE UNUL VOLUNTAR, deci cel ce deschide divortul cere o partajare 50/50, se taxeaza la valoarea celor 50%,sau la valoarea tuturor bunurilor?
2)In cazul in care UNELE acte ale bunurilor comune se afla in posesia sotului si eu nu le pot depune la dosar decit o parte din aceste acte, ii poate cere (sau impune) instanta sa aduca celelalte acte?(ex.am actele apartamentelor si terenurilor comune, dar nu am actele masinilor si a societatii la care sint actionar, acestea aflindu-se la sotul meu, care locuieste separat)
Multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: mi_chelle , utilizator 11:24, 12 Decembrie 2008
Daca cererea de partaj este formulata pentru 50% din bunuri, deci cota egala fiecaruia dintre soti, se timbreaza cu o taxa fixa de 39 lei si timbru judiciar de 0,3 lei; pentru o cota mai mare, cel care o solicita, timbreaza diferenta la valoarea bunurilor.
Da, puteti solicita in instanta ca judecatorul sa ii ordone depunerea actelor de proprietate care sunt asupra sotului.
Ultima modificare: Vineri, 5 Decembrie 2008
Doinita Stingaciu, Avocat
Dupa cate stiu eu taxa pentru partaj este in cuantum de 19 lei ci nu de 39 de lei. Asta una. a doua ...daca celelalte acte se afla in posesia partii adverse puteti cere chiar in cadrul actiunii de partaj sa o obligati sa le depuna la dosar.
Da, insa mai depinde si de acte, ca acest lucru se face daca reclamantul nu poate dovedi altfel, neavand posibilitatea...
Dar actele de care spuneti se pot obtine si prin adrese in alte parti, asa incat...
Eu as face adrese, indiferent de ce va dispune instanta.
Multumesc mult pentru precizare !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces de partaj sabina492005 sabina492005 Buna ziua, Ma numesc Ghisa Elisabeta. Anul acesta in martie am incheiat divortul cu fostul meu sot.In legatura cu partajul m-a tot amanat ca imi da cat i-am ... (vezi toată discuția)
Pt partaj se depune o suma din valoarea partajata? ariadna661 ariadna661 Buna ziua. Am o problema legata de parintii mei care au divortat dar inca nu s-a facut partajul. As dori sa stiu daca persoana care depune cererea de partaj ... (vezi toată discuția)
Imprumut din banca folosit numai de unul dintre soti - partaj georgianadh georgianadh Buna ziua, Situatia este urmatoare: - sotul a facut imprumut de 35.000,00 lei la banca, pentru nevoi personale, fara ipoteca sau gaj; - sotia este ... (vezi toată discuția)