avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... contestarea testamentului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

contestarea testamentului

am urmatoarea problema: O batrana vaduva, fara copii are in proprietate o casa formata din demisol, et 1 si mansarda. Singurele rude ale ei mai sunt pe linia cumnatei . acaasta cumnata are trei copii care la randul lor au si ei alti copii. Problema se pune in felul urmator: daca proprietara a lasat un testament unui copil al unuia dintre cei trei frati, cine poate ataca testamentul? Sau mai clar, cine are dreptul la succesiune? cumnata, fiii ei , nepotii?
Cel mai recent răspuns: George , Avocat 16:00, 5 Decembrie 2008
Avand in vedere ca acele rude sunt "colaterali privilegiati", respectiv nepoti de frate, nu sunt mostenitori rezervatari si in consecinta nu pot pretinde o cota din mostenire.

In rest, testamentul poate fi atacat daca exista un motiv de nulitate (viciii de consimtamant, fals, etc.)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor! cine poate ataca testamentul? f3g4zuzu f3g4zuzu Ajutati-ma va rog in urmatoarea problema: O batrana vaduva, fara copii are in proprietate o casa formata din demisol, et 1 si mansarda. Singurele rude ale ei ... (vezi toată discuția)
Intrebare testament AdrianB1971 AdrianB1971 Buna ziua, Situatia se prezinta pe scurt asa : Unchiul meu, fratele mamei, mi-a facut testament autentic [cu adeverinta medicala de sanatate mintala] de ... (vezi toată discuția)
Partaj succesoral ion01 ion01 Printr-un testament olograf scris in 1986, sotul lasa toata averea sotiei (un apartament). Nu au avut copii si nici parinti in viata. Sotul a decedat in 1988 ... (vezi toată discuția)