avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... dosar medical vizat de medicina muncii
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

dosar medical vizat de medicina muncii

Buna ziua! Ma intereseaza daca angajatii unei microintreprinderi trebuie sa aiba dosarul medical completat de acelasi medic din medicina muncii? Ma intereseaza acest lucru deoarece, spre exemplu eu sunt din orasul X, si medicul meu de familie colaboreaza cu medicul de medicina muncii XX, iar un alt coleg de-al meu este din orasul Y, unde medicul lui de familie colaboreaza cu medicul de medicina munciiYY. Ce facem in acest caz? Putem avea dosarul si fisa de aptitudini completate de medici diferiti? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ionion2000 , utilizator 18:38, 3 Mai 2012
ionion2000 a scris:

ramo1305 a scris:

Ok. Imi cer scuze pentru greseala. in cazul meu, medicul de familie are o legatura foarte mare cu medicul de medicina muncii , pentru ca un orasul in care locuiesc eu nu exista medic de medicina muncii. Medicul meu de familie colaboreaza cu un medic de medicina muncii din alt oras care vine la sfarsit de saptamana si se ocupa de dosarele medicale, de fisele de aptitudini si de pacienti. Va multumesc!

Colaborarea dintre medicul de familie si medicul de medicina muncii, in sensul in care primul efectueaza controlul medical la angajare sau periodic si cel de-al doilea semneaza fisa de aptitudine (nu fisa de aptitudini), e ilegala incepind cu 01.01.2011, asa cum e specificat in HG 355/2007 actualizata la 19.01.2012, deoarece medicina muncii e efectuata doar de catre medici de medicina muncii, inclusiv examenul clinic general.
Pentru a va lamuri si mai bine va rog sa spicuiti posturile mele pe tema "medicina muncii".

V-ar conveni sa mergeti la un cabinet stomatologic unde sa vi se faca o interventie de catre un medic de familie si sa si platiti pentru aceasta (probabil ca daca ar fi gratis v-ar conveni)?

O sa studiez ce mi-ati sugerat! Multumesc!
Sa va explic cum cabinetele de medicina de familie fac ILEGAL medicina muncii, incepind cu 01.01.2011 (vezi HG 355/2007 actualizata la 19.01.2012):

1. cabinetul de medicina de familie in care lucreaza cu norma intreaga (8 ore/zi) un medic de familie cu competenta in medicina de intrepridere, are contract ILEGAL de 1-2 ore/zi cu un medic de medicina muncii, care nu vine la program si care are contracte de acest gen cu zeci de cabinete de medicina de familie, raspindite in diferite judete, deci medicul de medicina muncii ar lucra zeci de ore pe zi in diferite cabinete;

2. medicul de medicina muncii doar semneaza ILEGAL fisele de aptitudine, in cabinetul propriu (daca are) sau in cabinetul de medicina de familie, o data pe luna, fara sa efectueze examenul clinic general si examenele suplimentare necesare;

3. examenul clinic general si examenele suplimentare necesare sint efectuate ILEGAL de catre medicul de familie cu competenta in medicina de intrepridere;

Daca medicul de medicina muncii ar veni la programul contractat cu cabinetul de medicina de familie si ar efectua si examenul clinic general si examenele suplimentare, adica TOT ce tine de medicina muncii, fara participarea medicului de familie cu competenta in medicina de intrepridere la controlul medical, atunci ar fi LEGAL.

Angajatorul accepta aceasta ILEGALITATE deoarece:
- nu e informat in acest sens;
- e mai ieftin.

Angajatul accepta aceasta ILEGALITATE deoarece:
- ii e frica de angajator.

DE CE NU ARE CURAJ DSP-UL SA LE DEA PESTE BOT ACESTOR MEDICI (DE FAMILIE SI DE MEDICINA MUNCII) IMPOSTORI, CARE PRACTICA IMPREUNA MEDICINA MUNCII INTR-UN MOD ILEGAL?

Ultima modificare: Miercuri, 2 Mai 2012
ionion2000, utilizator
ionion2000 a scris:

Sa va explic cum cabinetele de medicina de familie fac ILEGAL medicina muncii, incepind cu 01.01.2011 (vezi HG 355/2007 actualizata la 19.01.2012):

1. cabinetul de medicina de familie in care lucreaza cu norma intreaga (8 ore/zi) un medic de familie cu competenta in medicina de intrepridere, are contract ILEGAL de 1-2 ore/zi cu un medic de medicina muncii, care nu vine la program si care are contracte de acest gen cu zeci de cabinete de medicina de familie, raspindite in diferite judete, deci medicul de medicina muncii ar lucra zeci de ore pe zi in diferite cabinete;

2. medicul de medicina muncii doar semneaza ILEGAL fisele de aptitudine, in cabinetul propriu (daca are) sau in cabinetul de medicina de familie, o data pe luna, fara sa efectueze examenul clinic general si examenele suplimentare necesare;

3. examenul clinic general si examenele suplimentare necesare sint efectuate ILEGAL de catre medicul de familie cu competenta in medicina de intrepridere;

Daca medicul de medicina muncii ar veni la programul contractat cu cabinetul de medicina de familie si ar efectua si examenul clinic general si examenele suplimentare, adica TOT ce tine de medicina muncii, fara participarea medicului de familie cu competenta in medicina de intrepridere la controlul medical, atunci ar fi LEGAL.

Angajatorul accepta aceasta ILEGALITATE deoarece:
- e mai ieftin.

Angajatul accepta aceasta ILEGALITATE deoarece:
- ii e frica de angajator.

DE CE NU ARE CURAJ DSP-UL SA LE DEA PESTE BOT ACESTOR MEDICI (DE FAMILIE SI DE MEDICINA MUNCII) IMPOSTORI, CARE PRACTICA IMPREUNA MEDICINA MUNCII INTR-UN MOD ILEGAL?

Aveti mare dreptate...nici angajatorul si nici angajatul nu sunt bine informatii. Acum am inteles acest aspect. Va multumesc pentru ca m-ati lamurit!
Ce va impiedica sa faceti sesizare scrisa (cu conditia sa aveti documente care sa va sustina punctul de vedere) la Directia de sanatate publica, la ITM, la Ministerul muncii si la Ministerul sanatatii ? Sa invocati dreptul la petitii al fiecarui cetatean conform OG nr. 27/ 2002, aprobata prin Legea nr. 233/ 2002 si sa primiti raspuns oficial in termen de 30 de zile de la inregistrarea sesizarii. Daca nu primiti raspuns in termen, puteti face plangere prealabila la seful institutiei care nu v-a raspuns in termen si ulterior, daca tot nu primiti raspuns, sa actionati in instanta de contencios administrativ, invocand Legea nr. 554/ 2004 si sa cereti daune morale.
gigipopa a scris:

Ce va impiedica sa faceti sesizare scrisa (cu conditia sa aveti documente care sa va sustina punctul de vedere) la Directia de sanatate publica, la ITM, la Ministerul muncii si la Ministerul sanatatii ? Sa invocati dreptul la petitii al fiecarui cetatean conform OG nr. 27/ 2002, aprobata prin Legea nr. 233/ 2002 si sa primiti raspuns oficial in termen de 30 de zile de la inregistrarea sesizarii. Daca nu primiti raspuns in termen, puteti face plangere prealabila la seful institutiei care nu v-a raspuns in termen si ulterior, daca tot nu primiti raspuns, sa actionati in instanta de contencios administrativ, invocand Legea nr. 554/ 2004 si sa cereti daune morale.

Va multumesc pentru sfaturi.

DSP-ul si ITM-ul din regiunea mea cunosc situatia actuala si, probabil si Casa de Sanatate.
Dar eu nu fac parte din niciun partid, asa cum fac aproape toti cei care nu respecta legislatia.
Si nici nu am de gand sa fac parte, nici sa ma mut in alta regiune.
Ultima modificare: Joi, 3 Mai 2012
ionion2000, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Medicina muncii - mesaj catre angajatori si angajati ionion2000 ionion2000 Angajatori, respectiv angajati, [b]verificati ecusonul medicului care efectueaza examenul clinic la angajare sau examenul clinic periodic [/b]si [b]nu aceptati ... (vezi toată discuția)
Supravegherea sãnãtãții lucrãtorilor - modificari aduse de hg 1169/2011 (mo 873/12.12.2011) ionion2000 ionion2000 Supravegherea sănătății lucrătorilor (HG 355/2007 modificata de HG 37/2008) a fost modificata de HG 1169/2011 (MO 873/12.12.2011). Astept ... (vezi toată discuția)
Adeverinta medic de familie necesara la angajare Ianuaria Ianuaria Buna seara, La angajare mi se solicita o adeverinta de la medicul de familie in care sa se specifice ca sunt apt de munca. Medicul de familie a refuzat ... (vezi toată discuția)