ramo1305 a scris:
Ok. Imi cer scuze pentru greseala. in cazul meu, medicul de familie are o legatura foarte mare cu medicul de medicina muncii , pentru ca un orasul in care locuiesc eu nu exista medic de medicina muncii. Medicul meu de familie colaboreaza cu un medic de medicina muncii din alt oras care vine la sfarsit de saptamana si se ocupa de dosarele medicale, de fisele de aptitudini si de pacienti. Va multumesc!
Colaborarea dintre medicul de familie si medicul de medicina muncii, in sensul in care primul efectueaza controlul medical la angajare sau periodic si cel de-al doilea semneaza fisa de aptitudine (nu fisa de aptitudini), e ilegala incepind cu 01.01.2011, asa cum e specificat in HG 355/2007 actualizata la 19.01.2012, deoarece medicina muncii e efectuata doar de catre medici de medicina muncii, inclusiv examenul clinic general.
Pentru a va lamuri si mai bine va rog sa spicuiti posturile mele pe tema "medicina muncii".
V-ar conveni sa mergeti la un cabinet stomatologic unde sa vi se faca o interventie de catre un medic de familie si sa si platiti pentru aceasta (probabil ca daca ar fi gratis v-ar conveni)?
Sa va explic cum cabinetele de medicina de familie fac ILEGAL medicina muncii, incepind cu 01.01.2011 (vezi HG 355/2007 actualizata la 19.01.2012):
1. cabinetul de medicina de familie in care lucreaza cu norma intreaga (8 ore/zi) un medic de familie cu competenta in medicina de intrepridere, are contract ILEGAL de 1-2 ore/zi cu un medic de medicina muncii, care nu vine la program si care are contracte de acest gen cu zeci de cabinete de medicina de familie, raspindite in diferite judete, deci medicul de medicina muncii ar lucra zeci de ore pe zi in diferite cabinete;
2. medicul de medicina muncii doar semneaza ILEGAL fisele de aptitudine, in cabinetul propriu (daca are) sau in cabinetul de medicina de familie, o data pe luna, fara sa efectueze examenul clinic general si examenele suplimentare necesare;
3. examenul clinic general si examenele suplimentare necesare sint efectuate ILEGAL de catre medicul de familie cu competenta in medicina de intrepridere;
Daca medicul de medicina muncii ar veni la programul contractat cu cabinetul de medicina de familie si ar efectua si examenul clinic general si examenele suplimentare, adica TOT ce tine de medicina muncii, fara participarea medicului de familie cu competenta in medicina de intrepridere la controlul medical, atunci ar fi LEGAL.
Angajatorul accepta aceasta ILEGALITATE deoarece:
- nu e informat in acest sens;
- e mai ieftin.
Angajatul accepta aceasta ILEGALITATE deoarece:
- nu e informat in acest sens;
- ii e frica de angajator.
DE CE NU ARE CURAJ DSP-UL SA LE DEA PESTE BOT ACESTOR MEDICI (DE FAMILIE SI DE MEDICINA MUNCII) IMPOSTORI, CARE PRACTICA IMPREUNA MEDICINA MUNCII INTR-UN MOD ILEGAL?
Ce va impiedica sa faceti sesizare scrisa (cu conditia sa aveti documente care sa va sustina punctul de vedere) la Directia de sanatate publica, la ITM, la Ministerul muncii si la Ministerul sanatatii ? Sa invocati dreptul la petitii al fiecarui cetatean conform OG nr. 27/ 2002, aprobata prin Legea nr. 233/ 2002 si sa primiti raspuns oficial in termen de 30 de zile de la inregistrarea sesizarii. Daca nu primiti raspuns in termen, puteti face plangere prealabila la seful institutiei care nu v-a raspuns in termen si ulterior, daca tot nu primiti raspuns, sa actionati in instanta de contencios administrativ, invocand Legea nr. 554/ 2004 si sa cereti daune morale.
~ final discuție ~