Lucrez la firma de distributie de materiale de constructi.Ieri a venit seful meu impreuna cu doamna de la resurse umane(firma isi are sediul in oradea iar eu lucrez la pct de lucru Bucuresti) sa imi spuna ca mi se desfinteaza locul de munca si implicit nu mai au nevoie de mine(desi au adus 2 oameni in locul meu dar sub alte titulatura).Muncesc in firma asta de vreo 7 ani de 5 ani ocup postul asta de logistician .Pana acum am schimbat vreo 6 directori la pct de lucru ,de fiecare data trebuia sa preiau o parte din responsabilitati etc.
Directorul de logistica vine sa imi spuna mie dupa atatia ani ca eu nu mi-am facut treaba si ca nu sunt bun etc. Anul asta in februarie am vrut sa imi dau demisia deoarece aveam oferte de la 2 firme concurente lor iar atunci nu mi-au acceptat demisia si mi-au marit si salariu cu vreo 70% iar pe urma am primit si anumite bonusuri salariale lunare care sunt si pe fluturasul de salariu!Oare un om care nu este bun si nu isi face bine treaba mai primeste salariu marit si prime lunare!!!!!???????????!!!!Anul acesta am avut si probleme medicale pe care inca le mai am si m-au pus sa lucrez de acasa sa fac cam ce tinea de munca mea de logistica desi eram in concediu medical si am fost platit ca atare !!!!
Mi-au sugerat ca cel mai bine ar fi sa imi dau demisia si ar fi bine sa fac asta pt ca altfel imi fac ei rost de 3 abateri disciplinare si ma dau afara!
Eu am refuzat sa imi dau demisia !
Motivul real pt care vor sa ma ''execute''X-( X-(de fapt este acela ca am un salariu mai mare decat vor ei sa plateasca angajatiilor si ca sunt prea vechi in firma si stiu mult prea multe!
As dori daca se poate sa imi dati un sfat sau daca poate sa ma concedieze asa prin "desfintarea postului" desi stiu ca au adus pe altii sa ocupe acelasi functii dar sub o alta denumire!!!
Din nefericire prin desfiintarea postului va pot concedia, dar trebuie sa dovedeasca necesitatea desfiintarii postului. Trebuie sa existe motive reale si serioase. Sunt obligati sa va propuna un alt post conform pregatirii dvs.
In ceea ce priveste "manufacturarea" celor 3 abateri disciplinare.......ehe....nu este chiar asa de simplu cum cred ei.
Ati facut foarte bine ca ati refuzat demisia.
Puteti sesiza Inspectia Muncii cu privire la aceste lucruri.
Daca va vor inceta contractul de munca disciplinar, ii puteti actiona in instanta.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Problema
chyp
Salutare,
Intampin urmatoarea problema : de loua luni lucrez la o firma unde mi s-a facut contract pe perioada nedeteminata . La aceasta firma, detin o ... (vezi toată discuția)
Buna
distrib
Am o intrebare sunt angajat la o firma pe un post ce necesita deplasari multe in tara . De 2 saptamani pe plan familiar nevasta a nascut si cei de la firma ... (vezi toată discuția)