avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Persoana majora pusa sub interdictie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Persoana majora pusa sub interdictie

As vrea sa stiu daca o persoana majora 4o de ani diagnosticata cu schizofrenie paranoida poate fi pusa sub interdictie.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 23:41, 24 Aprilie 2012
Da, se poate.
Da, o persoana majora poate fi pusa sub interdictie. Formulati o cerere in fata judecatoriei in a carei raza teritoriala isi are domiciliul bolnavul .Orice persoana interesata poate face aceasta cerere. Ulterior, Parchetul va face unele cercetari in cauza, dispunand audierea unor martori si efectuarea unei expertize medico-legale de catre INML pt a se stabili daca bolnavul are sau nu discernamant. In cazul in care diagnosticul medical implica si lipsa discernamantului, dosarul format in fata parchetului va reveni la instanta de judecata care va hotari asupra cererii de punere sub interdictie.
In fata instantei de judecata, bolnava va trebui sa aiba un curator care sa ii reprezinte interesele in aceasta faza procesuala.
Ce mai pot s ava spun este ca procedura este de durata, 9 luni- 1an de zile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Luarea in tutela a mamei, bolnava de dementa mixta ionel-s ionel-s Buna ziua. Mama este diagnosticata cu dementa mixta, locuieste cu mine, deci eu am grija de ea. Doresc s-o iau in tutela. Mai am o sora , insa este cu ... (vezi toată discuția)
Schizofrenie-tutela sau curatela madalina15 madalina15 Buna ziua! Va rog sa ma lamuriti si pe mine cu o problema: Niste rude ale mele au un titlu de proprietate pe care sunt trecute 2 persoane, dintre care una ... (vezi toată discuția)
Reprezentare persoana cu handicap grav mihaeza73 mihaeza73 Am un fiu care are 20 ani. Este evaluat cu handicap grav permanent (tetrapaeza spastica), si nu are discernamant. As dori sa aflu sub ce forma as putea sa-l ... (vezi toată discuția)