avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu de odihna pt salariat in cm tot anul 2011 ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu de odihna pt salariat in cm tot anul 2011 ?

Buna ziua , as dori sa stiu cum se procedeaza in cazul unui sal care in 2011 a fost in CM tot anul ( pt boala- cancer ) , a revenit in martie 2012 la serviciu si solicita tot CO pt anul trecut ( exista pe diverse forumuri o informare priv o hot a Curtii Europene de Justitie , care spune ca CO nu mai este afectat de durata CM, desi codul Muncii nu a modificat art. ref la durata co si se spune ca potrivit art. 148 alin. 2 din Constitutie , se aplica prevederile directivei europene )
Daca isi poate lua tot co pe 2011, ce fel de cerere trebuie sa faca, in baza caror acte, legi etc ? Ne poate da in judecata danu nu-i acordam in 2012 acest drept ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:58, 25 Aprilie 2012
Pentru a beneficia de avantajele acelei Hotarari pronuntate de Curtea Europeana de Justitie, angajatul va trebui sa dea in judecata pe angajator ... pana la pronuntarea hotararii de catre instanta de judecata , angajtorul se poate prevala de dispozitiile art.145 alin.2 C.mun. care dispun ca , durata efectiva a concediului de odihna anual se stabileste prin contractul individual de munca cu respectarea legii si a contractelor colective aplicabile, si se acorda proportional cu activitatea prestata intr-un an calendaristic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna folostina folostina Salutare , numele meu este Alexandru Folostina , am si eu o intrebare, sunt in concediu medical de un an si jumatate fiind bolnav de cancer , concediu medical ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna Z.A.G. Z.A.G. Am o salariata care este in CM din 05.07.2011 pina la 31.12.2012(cod diagnostic 14= cancer). In 2011 a uzat doar 4 zile CO si au ramas 24 zile CO neuzate ... (vezi toată discuția)
Concediu odihna andres1901 andres1901 va rog mult spuneti-mi daca am dreptul la co.....in anul 2011 luna februarie m am angajat anul aceesta in luna iulie am renuntat la serviciu din motive ... (vezi toată discuția)