avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1555 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Nelamurire privind TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Nelamurire privind TVA

Bunza ziua,
am a nelamurire prvind TVA si incerc sa povestec pe scurt:
In trimestrul III 2011 am avut TVA negativ de 1100 lei, in trimestrul IV 2011 am avut TVA de plata de 400 lei, iar contabilul mi-a zis ca nu am de platit nimic in 25 ianuarie 2012 deoarece inca mai este TVA cu minus 700 lei. Prin 10 februarie m-am trezit cu o doamna de la Finante de la Recuperari Creante cum ca am datorie la plata TVA de 400 lei. I-am explicat ce mi-a zis contabilul si mi-a spus ca nu se compenseaza TVA-ul de pe un trimestru pe altul si ca TVA-ul negativ se tot aduna pana ajung la 5000 lei si apoi sa cer doar rambursarea lui. Nu am mai avut ce face si m-am dus atunci si am platit cei 400 lei si am ajuns din nou la TVA de recuperat de 1100 lei.
Acum sunt din nou in aceeasi situatie am de plata 500 lei si azi este ultima zi de plata, contabilul mi-a zis din nou ca nu trebuie sa platesc acum deoarece am inca cei 1100 lei de recuperat si se compenseaza.
Va rog sa ma lamuriti, pe cine sa mai cred.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: t.simona , utilizator 08:49, 2 Mai 2012
Daca o mai intalniti pe doamna de la Finante spuneti-i sa se lase de meserie. Daca ati fi avut de plata o suma si nu ati fi avut TVA de recuperat atunci, da, ar fi trebuit sa platiti suma. Daca aveti TVA de recuperat si valoarea TVA de plata este mai mica se face compensare.
In primul rind trebuie verificat daca fisa analitica (de la finante) este egala cu situatia din contabilitatea dvoastra.
Espe posibil ca, din cauza unor erori, decontul de tva sa nu fi fost depus corect, asa incit situatia de la finante sa fie diferita de ceea ce este inregistrat in contabilitate, adica acei 1100 lei reprezentind tva de rambursat sa nu existe si in fisa de la finante, caz in care fiscul este indreptatit sa va solicite plata tva-ului lunar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Compensare tva dozo dozo Doresc un raspuns in urm.speta : -la luna aug.am avut control pt.depasire plafon 35000euro, rezultand in baza procesului de inspectie fiscala suma de plata de ... (vezi toată discuția)
Rambursare/compensare tva Lulica Lulica Buna ziua Din Octombrie 2009 am de luat vreo 17.000 lei TVA de rambursat (asta dupa controale, contestatii, hotarari de instanta). Nici pana in ziua de azi ... (vezi toată discuția)
Inregistrare impozit pe profit anul 2011-de recuperat aura.radulescu aura.radulescu Buna ziua! Pe trim 4-2011 nu am avut venituri si nici cheltuieli aferente veniturilor. Calculand impozitul pe profit anual reiese ca am platit in plus o ... (vezi toată discuția)