avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

Eu si fratele meu mostenim de la parintii decedati un teren de cca 1100 mp, pe care este construita casa pe aprox 300 mp. Avand in vedere ca sunt probleme (adica nu vorbim) as dori cand facem succesiunea (sau se pune problema de partaj?) sa solicit 550 mp teren si datorita faptului ca nu am pretentii sa fiu despagubita pentru casa inca cca 160 mp teren ce ar insemna drum de acces (30 m lungime X 4 m latime) catre terenul pe care vreau sa-l solicit.
Trebuie sa dezbateti succesiunea si sa solicitati totodata si iesirea din indiviziune cu privire la bunurile care constituie masa succesorala prin promovarea unei actiuni in instanta. Puteti desigur sa solicitati ca bunurile sa fie impartite in maniera pe care ati prezentat-o

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imparteala topo leusan leusan Cum s-ar proceda in cazul unui partaj succesoral: Intre 2 mostenitori ,iar terenul total este de forma unu dreptunghi( latime =10 m/lungime 40 m),casa este ... (vezi toată discuția)
Va rog sa ma ajutati cu un sfat bebe2000 bebe2000 Acum 2 ani am cumparat o vila cu teren, langa mine mai este o vila ( identica cu a mea) construita de acelasi vanzator. Vila mea fiind prima iar a vecinului a ... (vezi toată discuția)
Proprietate comuna virginialucaci virginialucaci Mama mea detine o proprietate comuna in cota de 50% pe carte funciara colectiva a terenului neconstruit ( suprafata totala a terenului este de 388 mp). Pe ... (vezi toată discuția)