buna ziua.vreau sa divortez treaba nu mai merge...din cauza ca am fost si sunt inselat.cum e mai bine sa procedez???suntem casatoriti avem doar bunuri...copii nu avem...
astept orice informare sau sfat va multumesc si va doresc o zi buna
asta inseamna ca trebuie sa merg in istanta si imi trebuie un avocat iar situatia poate sa dureze mult si bine din cate am auzit de la altii peste 2 luni...exista vreo posibilitate sa se termine tot in favoarea mea ???
mi s-a spus ca este o lege in care se zice ceva de genul..:cel ce e gasit vinovat sau din cauza caruia are loc procesul de divort...poate ramane fara nimic din partajul bunurilor ???
Este vorba de dreptul la despagubiri, care prevede ca sotul nevinovat, care sufera un prejudiciu prin desfacerea casatoriei poate cere sotului vinovat sa il despagubeasca. Aceasta situatie se aplica atunci cand instanta pronunta divortul din culpa exclusiva a unuia dintre soti. In acest caz procesul de divort cu siguranta va fi unul de lunga durata pentru ca in primul rand trebuie sa dovediti ca destramarea relatiilor de familie s-a datorat exclusiv sotului parat, iar pentru a putea solicita si despagubiri, va trebui sa dovediti prejudiciul pe care l-ati suferit ca urmare a desfacerii casatoriei
asta inseamna ca...eu merg la tribunal ..depun o cerere de divort...? sau poate e mai usor sa ma duc la un avocat?...ajungem la tribunal...acolo eu vin cu dovezile...judecatoru zice ce si cum....dupa care ne spunem fiecare pretentiile...iar instanta va decide...???
va multumesc inca odata pt rabdare si ca ma ajutati...
oare ce am auzit gresit ? deocamdata doar asa din auzite incerc sa imi fac o parere despre ce si cum trebuie sa fac sa scap si cat mai repede...de tot circul ce e acum pe langa mine...
am inteles...si cred ca miam facut o idee asupra lucrurilor...poate mam facut mai greu inteles eu fiind strain de toate lucrurile astea....va multumesc pt timp si raspunsuri...
daca dumneavoastra sau...oricine mai are un sfat il primesc cu placere....
Divort + partaj
cris-cris
Doresc sa divortez de sotul meu si acesta nu este de acord. Relatiile dintre noi sunt extrem de incordate, ceea ce se reflecta si asupra copilului. As dori sa ... (vezi toată discuția)