avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 740 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... termen de solutionare a unei plangeri penele
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

termen de solutionare a unei plangeri penele

Am depus o plangere penele la parchetul pe langa judecatoria fetesti in data de 15 iunie 2008 prin scrisoare recomandata,referitoare la nerespectarea hotararii judecatoresti privind vizita minor.Pe scurt sunt divortat,copilul a fost incredintat mamei prin hotarare judecatoreasca,am aratat intentia si demonstrat faptul ca urmeaza sa paraseasca tara impreuna cu aceasta fara acordul meu,pt. a indeparta minora de mine.Am obtinut prin instanta dreptul la vizita si la a lua minora la domiciliul meu de doua ori pe luna,dar dupa parasirea tarii mama copilului nu a mai dat nici macar un telefon,asta de aproximativ doi ani.
Am facut plangere penela pt nerespectarea programului de vizita(chiar din timpul procesului am aratat ce urmareste aceasta)si am cerut respectarea hotararii judecatoresti.Nu am fost cautat de nimeni,nici de la judecatorie nici de la politie de cand am depus plangerea din 15 iunie,deci de 6 luni.Am depus odata cu plangerea si diverse acte doveditoare la plangerea facuta,iar acestea au fost inregistrate la parhet.
Intrebarea mea este:care este termenul de solutionare a unei plangeri penele,si care sunt pasii care trebuiesc urmati mai apoi, deoarece cred ca aceasta este intentionat amanata(deoarece la implinirea varstei de 10 ani,drepturile acesteia se modifica)si aceasta se urmareste...............
Cel mai recent răspuns: crretzzu , utilizator 09:11, 9 Decembrie 2008
Nu exista un termen anume de solutionare a unuei plangeri penale. Si eu ma lupt cu politia si parchetul pentru infractiuni relativ asemanatoare cu cea descrisa de tine. Trebuie sa ai rabdare. Inca traim in Romania. Daca zici ca plangerea ta penala a fost depusa la parchet prin mandat de confirmare de primire trebuia sa primesti raspunsul parchetului prin care se preciza nr. pe care l-a primit aceasta la inregistrarea ei in registrul de evidenta a dosarelor penale. In cazul in care nu ai primit nici un raspuns se acest fel sau orice alt raspuns pana acum, avand in vedere faptul ca au trecut atatea luni te poti adresa parchetului cu o cerere prin care sa iti spuna in ce stadiu de cercetare se afla plangerea ta si te asigur ca vei primi un raspuns. Sunt obligati prin Constitutie si legile penale existente. De asemenea te poti inscrie in audienta la Primul procuror al parchetului catre care ai indreptat plangerea pentru a cere lamuriri.

Dar cu toate acestea te asigur ca desi ai hotarare prin care ti se stabileste drept de vizita fosta ta sotie in baza hotararii de divort ramasa definitiva si irevocabila prin care i se incredinteaza sprecrestere si educare copilul minor rezultat din casatoria voastra poate scoate copilul din tara fara a cere acordul tau prin simpla inscriere pe pasaportul ei a minorului si prin prezentarea la frontiera a unei copii a hotararii de divort precum si a hotararii in original pentru comparare. In acest caz nu vei mai putea face nimic si nici nu ai cale de solutionare legala impotriva faptelor de acest gen ale fostei tale sotii.
Da ....pot spune ca am dat piept cu autoritatile tarii in care traieste(daca mai traieste)copilul meu,si sincer imi pare rau ca traiesc in romania,cu astfel de legi care nu apara familia si drepturile ei.....asa cum se lauda.
Faptul ca nu este un termen de solutionare impinge tacit autoritatile in dreot pt solutionarea situatiei la modul cel mai comod sau in cazul meu,atunci cand copilul o sa faca 10 ani....va avea drept (chiar si fortat) sa apara in instanta cu modalitatea de a renega parintele care a fost departe de el (chiar si fara vina lui).
Plangerea penala este inregistrata,am verificat,dar ca cineva sa ma contacteze......nu am vazut.
Trebuie studiat fapul urmator:daca esti cetatean roman ,iar parintele tau are drept de vizita cu posibilitatea de a te lua la domiciliu............parintele care te are in ingrijire poate sa nu-si respecte hotararea judecatoreasca si sa te treaca garnita......fara a mai tine cont de o hotarare judecatoreasca care a fost semnata?Atunci pt a scapa de urmarirea penala,nu este mai usor sa parasesti romania?exact ca in cazul de fata.Sunt foarte curios de ce tara noastra nu-si apara cetatenii asa cum o face alte tari?#-o
sal again.!!!!normal lucrarile penale trebuie reyolvate in termen de 1 an de la inregistrare iar dupa inceperea urmaririi penale 6 luni.acum asta e rominia !!!incerca sa depui o pllinger la parchetul unde a fost inregistrata plingerea ta sii s-a dat numrt uni pentru tergiversarea solutionarii poate in felul asta se mai misca sie ei!!!cam atit!
r82z a scris:

sal again.!!!!normal lucrarile penale trebuie reyolvate in termen de 1 an de la inregistrare iar dupa inceperea urmaririi penale 6 luni.acum asta e rominia !!!incerca sa depui o pllinger la parchetul unde a fost inregistrata plingerea ta sii s-a dat numrt uni pentru tergiversarea solutionarii poate in felul asta se mai misca sie ei!!!cam atit!

:offtopic:
De acord cu tot ce ai zis dar pe viitor incearca sa scrii mai corect... ma dor ochii deja chinuindu-ma sa citesc si-s abia 4 randuri :)
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Decembrie 2008
Attila-Arpad Dombi, Avocat
am incercat sa fiu cat mai inteligibil,clar ,crect si la obiect......nu sa-mi pierd timpul scriind romane....
sunt interesat de termenul de solutionare al unei plangeri penale pt. nerespectarea unei hotarari judecatoresti ,privind vizita minor.Acum copilul are 8 ani,iar daca tot se amana rezolvarea plangerii,copilul va implini 10 ani si dreputile acestuia se schimba,nu mai spun ca relatiile copilului cu parintele se racesc.
Sunt interesat totodata:o hotarare judecatoresca ramasa definitiva.........isi pierde valoarea daca cetateanul respectiv paraseste tara,deoarece vad ca autoritatile romane dau din colt in colt cand afirmi ca alta persoana a parasit tara nerespectand aceasta hotarare.......un drept castigat in instanta dar mai ales un drept de suflet cand vorbim de un copil.
Multumesc......spar sa evoluam la a citi mai mult de 5 randuri....am scris8..ms...;)

Ultima modificare: Marți, 9 Decembrie 2008
crretzzu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de vizita prin ordonanta presedintiala LUBEN LUBEN Am obtinut dreptul de vizita printr-o ordonanta presedintiala si nu mi se respecta hotararea care mi s-a dat,ce pot face,unde ma pot adresa ? Pe ce perioada ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea programului de vizita minor Niunin Tiberiu Niunin Tiberiu In urma divortului ne-au fost incredintati mie fetita, iar fostei sotii baietelul. Fosta soie incalca repetat in mod voit programul de vizita in care sa preiau ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea unei hotarari judecatoresti costynel costynel va rog frumos sami dati un sfat;am o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila cu program de vizita al unui minor de 5 ani obtinut din afara ... (vezi toată discuția)