avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1016 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Termen de revizuire
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Termen de revizuire

Ma incadrez in termen de a formula revizuirea unei hotarari am descoperit inscrisuri noi la 4.11.2011 si am depus cererea de revizuirea la 05.12.2011 pentru art. 322 pct. 5 cpc ?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:49, 26 Aprilie 2012
Art. 324 C.proc.civ.
(1)Termenul de revizuire este de o lună şi se va socoti:
.....
4.în cazurile prevăzute la art. 322 pct. 5, din ziua în care s-au descoperit înscrisurile ce se invocă ori, după caz, din ziua în care partea a luat cunoştinţă de hotărârea desfiinţată sau modificată pe care s-a întemeiat hotărârea a cărei revizuire se cere;
...

Art. 101 :
(3)Termenele statornicite pe ani, luni sau săptămâni se sfârşesc în ziua anului, lunii sau săptămânii corespunzătoare zilei de plecare.
...
(5)Termenul care se sfârşeşte într-o zi de sărbătoare legală, sau când serviciul este suspendat, se va prelungi până la sfârşitul primei zile de lucru următoare.

Asadar, termenul expira, in speta , la data de 04.12.2011... dar avand in vedere ca aceast azi a picat duminica , ultima zi de depunere este 05.12.2011 ... prin urmare, cererea de revizuire este depusa in termen.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen recurs cum se calculeaza sperantagabi sperantagabi daca am primit instintarea unei sentinte ,pe data de ex;01012012 cu drept de apel in 30 de zile car este data limita sa depun apelul 01022012 ?Va multumesc! (vezi toată discuția)
Termen declarare/depunere recurs in civil tudorioan tudorioan O cerere de ordonanta presedintiala pentru reincredintare minor, respinsa la instanta fondului cu recurs in termen de 5 zile de la pronuntare... Cand incepe sa ... (vezi toată discuția)
Termen recurs nelutrifoi nelutrifoi Buna ziua, mi sa comunicat o sentinta in data de 21 dec.2012,cu recurs in termen de 15 zile.Care este in aceest caz ultima zi de recurs ... (vezi toată discuția)