avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Garantie de participare licitatii -termen de ...
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Garantie de participare licitatii -termen de returnare???

De curand am observat in actele contabile ca firma a inceput in anii precedenti cu o suma din garantii de participare platite si care nu au fost returnate inapoi. Problema este ca garantiile sunt din anii 06'07'08 ,poate cineva sa ma ajute cu cv date din legislatie privind termenul in care se poate solicita returnarea,sau cum sa abordez returnarea acestora.Nu sunt cunoscatoare dar stiam ca dupa o anumita perioada de timp 3-4ani acestea trec in contul autoritatii contrc drept donatii daca nu au fost solicitate.
Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: vlad nicolae , moderator 11:18, 26 Aprilie 2012

Stiu ca era un termen de 5 ani de prescriptie dar poate ne ajuta cineva cu prevederea legala.
Oricum, dvs. faceti -va datoria si solicitati restituirea garantiei printr -o adresa oficiala scrisa. Nu va penalizati singura prin nesolicitarea acesteia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare garantie materiala contabil florentina1234 florentina1234 Buna ziua, Am lucrat timp de doi ani ca si contabil principal detasat la o alta institutie publica. Pe durata detasarii am constituit garantia materiala ... (vezi toată discuția)
Refuz restituire garantie Monica H. Monica H. Buna ziua. Ce mai pot face daca autoritatea contractanta nu mi a restituit garantia conform art.88 din HG 925/2006, iar de la data depunerii acesteia si pana ... (vezi toată discuția)
Prescriptie blueeiss blueeiss Intrebarea este daca, potrivit Codului Civil art.2504 si 2506 garantia de participare este prescriptibila sau nu si daca da, care este termenul ... (vezi toată discuția)