avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 451 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Un titlu de proprietate are valoare fara intabulare?
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Un titlu de proprietate are valoare fara intabulare?

buna ziua...... detin un teren pus in posesie dupa 1990 cu titlu de prop.,
- unul din vecini , a vandut in 2006, (pe titlu , vechiul proprietar nu avea intabulat ) iar noul proprietar cand a intabulat nu a tinut cont de limitele de puneren in posesie si mi-a luat cam 80% din teren sustinand ca asa au dat noile masuratorile pt intabulare.
Cum si celalalt vecin are intabulat terenul , eu am ramas intre ei fara teren,, si cu titlu de prop. in mana .Nu am putut face intabularea , din cauza ca se suprapuneau suprafetele cu noul cumparator.(eu am declarat terenul ,cu limitele reale cu care am fost pus in posesie )
-- CINE INTABULEAZA PRIMUL INTR-O TARLA FACE LEGEA ?
-- nu ma refer la suprafata , (aceasta este reala cu titlu de prop.)
-- ma refer unde face intabularea in teren , nu se respecta limitele de punere in posesie ?
-- Tillul meu nu are valoare daca nu am intabulat terenul ?
-- Pot pierde acest teren daca nu l-am intabulat ?( in instanta am pierdut primul proces fiindca intabularea vecinului fiind primul in tarla , este actualizata )
-- prin ce actiune pot sa-mi revendic terenul ? trebuia sa actionez in instanta comisia locala de punere in posesie ?
Cel mai recent răspuns: ContSters206369 , utilizator 20:29, 2 Mai 2012
Legea cadastrului şi publicităţii, L.7-1996 ca şi Decretul anterior, ca şi legislaţia cadastrală din alte ţări, toate acestea se bazează pe anumite principii. Unul dintre aceste principii este principiul priorităţii, .Dacă aţi observat sau nu aţi avut ocazia, fiecare cerere făcută la OCPI se înregistrează la oră, minut şi secundă. ORDINEA ÎNREGISTRÃRII VA DETERMINA RANGUL ÎNSCRIERII( L.7-1996-art.27)Pe de altă parte, dreptul de proprietate este apărat, acţiunea în rectificare fiind imprescriptibilă.
va multumasc pt raspuns .... am inteles ca ,,Ordinea inregistrarii va determina rangul inscrierii..... dar mai pe romaneste ,numai el poate avea dreptate , ? in cazul meu descris cred destul de clar , ce se poate face , raman cu titlu , si fara teren ?
D/voastră aveţi un titlu de proprietate pentru un teren. Pe acel teren este întabulat altcineva, la fel cu un titlu valabil.În acest caz, d-voastră , care nu v-aţi întabulat , comisia de fond funciar vă va oferi un alt teren sau despăgubiri.Vecinul care şi-a întabulat terenul, sau mai bine zis prin întabulare, a intrat în circuitul civil terenul. Deci d-voastră trebuie să vă adresaţi comisiei sau chiar instanţei.
va multumesc...........dar ..totusi .. cum e posibil .... daca am FOST PUS IN POSESIE acolo , am lucrat acest teren timp de 16 ani , nu a fost nici o problema cu vechiul vecin propietar . cu limita dintre noi , iar acum cand noul propietar face intabularea, apar probblemele de limita ,?
--- este obligatoriu sa am terenul intabulat , ca sa demonstrez ca am teren acolo /? --
poate nu toata lumea poate sa intabuleze , cand un vecin vinde primul.
Cum e posibil sa mi se ofere alt teren sau despagubit , cand terenul meu se afla acolo ,conform procesului verbal de punere in posesie ( pe titlu de prop. sunt vecin cu el , nu am teren in alta parte ) si conform titlului de prop. eliberat , si conform schitei cadrastrale?
Ultima modificare: Miercuri, 2 Mai 2012
ContSters206369, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

titlu de proprietate ContSters206369 ContSters206369 buna dimineata --revin cu o intrebare -- am mai scris dar nu am primit raspuns ,,, este o problema mai complicata s au nu am fost inteles ? --- ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate ,,lipsa din teren ili47 ili47 Buna, am mostenit dupa parinti teren agricol inscris in Titlu lipseste cca 30% din teren la fond funciar au zis ca topograful a masurat cu alta metoda cand ... (vezi toată discuția)
Va rog urgent un raspuns ! stelutaalistar stelutaalistar Detin un teren de 5000 mp extravilan in proprietate in baza legii 18/1991.Am titlul de proprietate din anul 1994.De atunci platesc impozit pe acest teren. Am ... (vezi toată discuția)