De la ce institutie pot solicita pentru un inculpat (direct sau printr-o cerere facute instantei) informatii ca in perioada up acesta nu se afla in tara? Politia de frontiera?
Multumesc.
Ma interesa institutia care poate da asemenea informatii. De inscrisuri stiu. Vreau sa incerc sa obtin o amanare pe acest motiv (in masura in care instanta va face adresa aceasta).
Nu exista vreo institutie care sa tina evidenta plecarilor dvs. din tara. Faceti dovada cu documentele care vi s-au indicat mai sus , acestea pot face dovada dseplina a faptului ca nu va aflati in tara. Insa, faptul ca nu va aflati in tara nu denota fasptul ca nu aveati cunostinta despre urmarirea penala.Daca ati fost citat la adresa cunoscuta de organele de up si altcineva din familie a primit citatia, se prezuma ca ati fi puttu fi informat.
Am spus cumva ca EU am fost plecat undeva? Intrebarea viza un inculpat pt care incerc sa ma documentez ! Gresesc ca ma documentez si pe un forum?
De asemenea, de unde ati dedus ca inculpatul a fost citat la adresa de dom. la care a primit citatia cineva din familie?
Nu inteleg de ce raspunsul dvs. vizeaza ceva ce nu am intrebat.
Imi este greu sa cred ca politia de frontiera nu are o evidenta a plecarilor si intrarilor oricarei persoane din/in tara.
Nu ati intrebat aici, insa in celalalt topic pe care l-ati deschis ati amintit despre plecarea din tara.De aceea am raspuns astfel, facand legatura cu ce ati scris acolo.
Nu va opreste nimeni sa va adresati politiei de frontiera, insa nu aveti garantia ca veti obtine asemenea infromatii, mai ales ca nu dsvs sunteti inculpatul B-)
Se pare ca nu ati citit ce am scris mai sus...
Nu doresc sa ma adreses DIRECT polititiei de frontiera ci instantei de judecata cu o cerere in acest sens. (oricum, daca doream sa fac o adresa politiei de frontiera, o faceam in calitate de av. al inculpatului, si solicitam ca raspunsul sa fie comunicat la dosarul de pe rolul instantei de judecata, nu?)