avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de intretinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de intretinere

Buna ziua. Sotii locuiesc la parintii baiatului. Parintii fac contract de intretinere pe numele ambilor soti . Sotii ulterior, doresc sa divorteze si cer si partajul. Ce se intampla cu imobilul in privinta caruia s-a Incheiat contractul de intretinere? cum se va partaja? Multumesc pentru pareri .
Cel mai recent răspuns: Gabriel Zagrean , Avocat 11:41, 26 Aprilie 2012
in cazul in care intretinerea are caracter viager(cum intuiesc in speta), si daca nu contine vreo conditie rezolutorie de genul" in cazul in care sotii divorteaza...",etc, consider ca acesta isi va produce efectele si pe viitor, in sensul ca le va incuba fostilor soti in solidum aceasta obligatie de intretinere.Desigur, consider ca este posibil ca prin acordul tuturor partilor, sa se stabileasca prin partaj ce obligatii "in concreto", pentru fiecare in parte, le-ar incuba pe vitor ex sotilor.sau sa se stabileasca inlocuirea intretineri printr-o renta intr-un anumit cuantum fiecareia dintre parti(ex-soti).

Speta este interesanta; practic, ar ramane imobilul intr-un regim de coproprietate fortata, atat timp cat parintii sunt in viata, in cote egale fiecareia dintre parti(sau in functie de modul/cotele comunitatii matrimoniale de bunuri in care instanta va decide partajul)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de intretinere cu renta viagera darius1 darius1 Buna ziua! Am incheiat un contract de intretinere cu clauza de renta viagera si mentinerea dreptului de uzufruct viager asupra unei cote parti de 5/8 ... (vezi toată discuția)
Buna și mulțumesc tuturor celor care îmi vor oferi sprijin ... rary007 rary007 Buna și mulțumesc tuturor celor care îmi vor oferi sprijin pentru rezolvarea următoarei spete. Doresc sa achiziționez un apartament pe care actualii ... (vezi toată discuția)
Modalitatile dreptului de proprietate luiza2008 luiza2008 Care este diferenta dintre coproprietate si indiviziune? Multumesc anticipat pt raspuns! (vezi toată discuția)