avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 423 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... eliberare conditionata
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

eliberare conditionata

buna ziua.sotul are o pedeapsa de facut de un 1 an si 10 luni de detentie.Pe 15 iunie 2012 face 1 an de cand este in penitenciar.pentru eliberarea conditionata este obligatoriu sa faca cerere de eliberare conditionata?trebuie sa angajam un avocat sau cum se procedeaza mai exact?(mentionez k pe toata durata pedepsei a avut o conduita buna,a participat la toate activitatile,a lucrat si inca mai lucreaza)!va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 13:02, 26 Aprilie 2012
In penitenciar exista o comisie care propune liberarea conditionata a condamnatilor care indeplinesc conditiile. Se poate insa face si cerere de catre condamnat.Avocatul nu este neaparat necesar, fiindca ideea este sa indeplineasca conditiile prevazute de lege , respectiv: sa fi avut o conduita buna, sa fi dat dovezi temeinice de indreptare, sa fi prestat munca.Daca fractia de pedeapsa prevazuta de lege, adica 2/3 din totalul pedepsei aplicate a fost efectuata, si daca sunt indeplinite toate celelalte conditii, tinandu-se cont si de antecedentele penale , are sanse pentru ca cerere sa-i fie admisa.
da, angajati un avocat care sa inceapa procedura aferenta. nu se aplica din oficiu, sunt unii care vor sa stea la inchisoare ptr ca se simt mai bine decit in libertate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eliberare la fractie Adyonela Adyonela Buna seara. As dori sa stiu in ce conditii se poate elibera un detinut la fractie, .. adica, de la 4 ani calendaristici sa iasa la 2 ani. Ii trebuie un ... (vezi toată discuția)
Eliberarea conditionata amaya_maya2004 amaya_maya2004 buna ziua!am si eu o intrebare pt dvs ,sotul meu are 2 procese la care are 7luni la unul si la celalalt are 1an pt furt iar luna aceasta se termina recursul ... (vezi toată discuția)
Liberare condiționatã - indeplinirea conditiilor melinaR melinaR nepotul meu intra in comisia de eliberare conditionata in ianuarie 2014 ce sanse are dacacomisia ii respinge eliberarea pentru ca sigur asta fae la primul ... (vezi toată discuția)