avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... intreprindere individuala
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

intreprindere individuala

Buna ziua!

Am infiintat o intreprindere individuala( am doua aparate de cafea) si care sunt pasii urmatori:
1 trebuie sa o declar la fisc?
2 trebuie sa cumpar registre?
ce mai trebuie facut.?
Cel mai recent răspuns: Cornelia Tulpan , Contabil 16:11, 26 Aprilie 2012
Dupa infiintarea unei intreprinderi individuale, trebuie mers la AFP de care tine intreprinderea in cauza, pentru:
- achizitionarea Registrului Unic de Control
- achizitionarea Registrului de Incasari si Plati
- achizitionarea Registrului Inventar

Deasemenea, in 15 zile de la inregistrarea la Registrul Comertului si obtinerea codului unic de inregistrare fiscala trebuie depuse :

- declaratia 220 privind venitul estimat pe anul in curs la administratia financiara de care apartine cu domiciliul;

- declaratia 070 pentru inregistrare fiscala la administratia financiara pe raza careia isi desfasoara activitatea;

Alte obligatii ale noului antreprenor privesc relatiile acestuia cu Casa de Asigurari de Sanatate si la Casa de Pensii, obligatii ce constau in inchierea de contracte cu aceste institutii publice.

Ultima modificare: Joi, 26 Aprilie 2012
Cornelia Tulpan, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Formalitati inregistrare fiscala i.i. tectonica tectonica dupa procedura de infiintare intreprindere individuala la Reg.Comertului care sunt urmatorii pasi pentru ,,inregistrarea I.I.la organul fiscal ... (vezi toată discuția)
Obligatii fiscale birou individual de arhitectura vasilica52 vasilica52 Va rog sa ma-mi spuneti ce obligatii fiscale am pt un BIA? Ce declaratii trebuie sa depun pe parcursul unui an? Platesc impozit pe venit sau pe profit? Se ... (vezi toată discuția)
Acte necesare dosar anaf paultrefu paultrefu Am primit acum câteva zile actele de la registrul comerțului pentru o intreprindere individuală(frizerie micuță la țară). Acum am fost la anaf să văd ... (vezi toată discuția)