avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1346 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... custodie totala
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

custodie totala

buna seara am si eu o nelamurire in curand o sa divortez si sotia mea ma ameninta ca vrea custodia copilului totala pentru a se razbuna pe mine findca am prins-o cu respectivul in flagrant si in momentul de fata ea imi da copilul numai cand vrea ea se pote sa obtina o custodie total si ce inseamna
Nu trebuie sa va faceti griji deoarece instanta va acorda custodie comuna, avand in vedere interesul superior al copilului. Custodia unica se acorda doar in anumite conditii....dar nu este cazul, din ceea de afirmati.
Regula este ca autoritatea parinteasca sa se exercite in comun, cu exceptia situatiei in care pentru motive temeinice avand la baza interesul superior al copilului decide in sens contrar (mama copilului va trebui sa dovedeeasca ca este in interesul copilului ca autoritatea parinteasca sa se exercite exclsiv de catre aceasta).
Exercitarea autoritatii parintesti doar de catre unul dintre parinti (custodia totala), presupune ca acesta va avea toate drepturile si obligatiile privind cresterea, educarea si bunurile minorului. De asemenea instanta va stabili, daca decide in acest sens si domiciliul minorului. Chiar daca instanta va dispune in acest sens, celalat parinte va avea dreptul de a pastra relatiile cu copilul sau potrivit unui program de vizitare
Inteleg dar eu vreau o custodie comuna deaorece si eu vrea sa fac parte din viata lui si sa- pot vedea mai des decat mil da ea pentru ea toate astea inseamna o razbunare deoarece eu am prins-o cu respectivul fiul meu are 5 ani si sunt de acord sa-l tina ea dar eu vreau sa avem aceleasi drepturi in ce priveste educatia si viitorul lui si prin absurd sa zicem ca primeste custodie totala ce inseamna mai exact
Ultima modificare: Joi, 26 Aprilie 2012
tuk, utilizator
Aveti sanse sa aveti aceste drepturi pe care le doriti.
Daca v-ati angaja si avocat pentru a va apara corespunzator puteti obtine mai mult decat daca mergeti la proces fara avocat.
Ar fi important sa va angajati avocat care sa fie familiarizat cu noile modificari legislative in aceasta materie.
Ok dar in caz ca merg singur sa ma reprezint am sanse sa pierd adica sa primeasca ea ce vrea pentru ca nu vreau sa ma judec pentru propriul meu copil vrea sa stiu mai precis ce ar da legea in cazul meu Ea nu are nici un motiv sau dovezi sa ma atace cu ceva singura a plecat de acasa si neam despartit pe cale amiabila
Ultima modificare: Joi, 26 Aprilie 2012
tuk, utilizator

Alte discuții în legătură

Custodie comuna cristi068 cristi068 Am un proces pe rol cu fosta sotie (autoritate parinteasca comuna si program vizitare) la care ea se tot opune ba mai mult prin avocatii ei imi transmit ca nu ... (vezi toată discuția)
Drept de vizitare minor din afara casatoriei dancosma dancosma Daca parintii unui minor nu sunt casatoriti (n-au fost niciodata, copilul este din afara casatoriei) si locuiesc separat (minorul locuieste cu mama), pentru ... (vezi toată discuția)
Custodia tatalui  As avea o intrebare.Am o prietena in varsta de 15ani si e in custodia mamei,si nu mai doreste sa stea cu mama ei ar vrea la tatal ei .(Parinti ei au divortat ... (vezi toată discuția)