avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Licenta software
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Licenta software

Este legal sa utilizez calculatorul personal -avind licentele pe numele meu pentru software-urile instalate- in interes de serviciu sau compania trebuie sa fie proprietara licentelor software ? Imi puteti spune ce text de lege reglementeaza regimul licentelor software ?
Ultima modificare: Vineri, 27 Aprilie 2012
tibys, utilizator
Cel mai recent răspuns: tibys , utilizator 07:58, 27 Aprilie 2012
Desi este neclar ce spuneti, utilizatorul trebuie sa fie proprietarul licentelor.
Imi puteti spune ce text de lege reglementeaza regimul utilizarii licentelor software in cadrul unei firme?
In Legea Nr. 8/1996, capitolul 9 referitor la Programele de calculator, veti gasi ce va intereseza. Pentru informatii referitoare la activitatea anti-piraterie intrati si pe urmatorul link:
[ link extern ]
Multumesc. Textul sus amintit reglementeaza doar drepturile patrimoniale .
Am nevoie de textul de lege care reglementeaza utilizarea programelor de calculator de catre firme ( persoane juridice ) mai precis obligativitatea de a fi propietarul licentei in cazul in care aplicatille software ( programe de calculator ) se folosesc in procesul de productie etc.
Ultima modificare: Vineri, 27 Aprilie 2012
tibys, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Control licentiere soft apateanu apateanu Situatie ipotetica: La un control la punctul de lucru sunt prezente mai multe dispozitive (fixe sau/si mobile) care ruleaza diferite softuri (open ... (vezi toată discuția)
Mij fix sau ob de inventar i.mircea i.mircea Buna seara tuturor, Am primit o factura, pe primul rand am sistem desktop ( calculator) de 1650 lei iar pe randul al doilea Windows de 325 lei, cum sa ... (vezi toată discuția)
Control licente software mirelaimm mirelaimm Buna ziua. O situatie ipotetica: se infiinteaza in Romania o firma noua (de tip SRL) care este legata de o firma-mama americana. Licentele software pentru ... (vezi toată discuția)