avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 997 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Legislatia muncii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Legislatia muncii

Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti daca un angajat care timp de 6 luni ( compania neavand de lucru ) sta acasa platit cu 75 %, dar in acelasi timp contractul de munca este suspendat, daca poate beneficia de concediu legal de odihna pentru aceasta perioada, si daca da in baza carui articol de lege.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: rodicris , utilizator 07:29, 27 Aprilie 2012
Art. 39 C.mun. prevede:
(1) Salariatul are, in principal, urmatoarele drepturi:
......
c) dreptul la concediu de odihna anual;
.....

Fiind in somaj tehnic nu poate beneficia de CO ..... ar trebui ca angajatorul sa dispuna incetarea suspendarii c.i.m. si reluarea activitatii si apoi salariatul poate face cerere de CO ... insa, potrivit art. 145 alin. (2) din Codul muncii republicat, durata efectiva a concediului de odihna anual se stabileste prin contractul individual de munca cu respectarea legii si a contractelor colective aplicabile, si se acorda proportional cu activitatea prestata intr-un an calendaristic.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi cim NFelicia NFelicia Buna ziua, Sunt angajata din 24 septembrie 2013, cu CIM pe perioada nedeterminata, dar cu perioada de proba de 3 luni. Doresc sa inchei contractul dupa ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna petje petje Daca schimb locul de munca de la 1 iunie si nu am efectuat concediu de odihna pe 2012, cand am dreptul sa iau cel mai repede concediu de odihna si cate zile? ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna inainte si dupa concediul prenaltal/postnatal pensionatul pensionatul 1. Angajata poate beneficia de concediul de odihna integral in anul in care pleaca in concediul prenatal? Exemplu: Incepe numararea celor 126 yile in 01 ... (vezi toată discuția)