Lucrez la o firma de pazxa pe masina de interventie.Programul de lucru sa stabilit de catre seful de lucru la 24 de ore desi pe contract scrie ca se lucreaza la 8 ore pe zi si 40 de ore pe saptamana .Am fost pus de sef sa semnez un act prin care sunt deacord sa lucrez la 24 de ore fiindca nu locuiesc in orasul in care lucrez ,desi eu mam nascut si crescut in oras.Ce pot face in situatia asta ca sa pot schimba programul der lucru.A doua problema este ca pentru a indeplinii progarmul de mai sus trebuie sa fim 4 ture de lucru plus ca nu avem voie sa lucram cate unu pe m,asina ,ceea ce sa se intampla acum in momentul de fata lucram cate unul pe masina si in 3 ture in loc de 4 ture.Ce pot face sa rezolv problemele ?ce sfaturi imi puteti da.Multumesc
cea mai buna solutie ar fi sa incercati sa discutati cu angajatorul dvs. toate aceste aspecte prezentate in mesaj. In cazul in care nu ajungeti la o intelegere convenabila pentru ambele parti, puteti formula o sesizare la ITM sau chiar sa va judecati cu societatea, dar, repet, e mult mai bine, avand in vedere ca acolo va desfasurati activitatea, sa alegeti o varianta de compromis, pentru a va putea pastra slujba.
Reclamatii si promovari de actiuni in instanta vor determina schimbarea locului de munca.
Buna seara. revin din nou cu problema mea. am facut o cerere prin care am solicitat sa se aduca programul de lucru de 24 de ore cu 48 cat este acum la un program normal de 12 cu 24 12 cu 48 ,si sa nu mai lucrez ore suplimentare ,adica 240 pe luna .Mi sa raspuns inapoi printro decizie ,in care imi spun ca in conformitate cu prevederile articolului 65 alin. 1 se restrang posturile si se desfinteaza postul meu. Ceea ce nu e normal fiindac legal e nevoie de ce l putin 2 insi pe schimb si patru schimburi in total pentru a nu depasi orele care trebuiesc facute pe o luna ..Imi mai spune ca conform articolului 74 sunt in preaviz de 15 zile lucratoare . si de asemenea imi oferea de lucru in craiova judetul dolj desi eu locuiesc in resita judetul caras severin. Asta conform articolului 74 litera d.. ste ceva normal acest lucru? si mi se spune ca am 3 zile sa raspund la cererea de a lucra in craiova conform articolului 64 aliniatul 3 , tot la firma lor pe un post de paza . Si ca mi se acorda conform codului muncii preaviz legal de 15 zile .As dori sa imi spuneti va rog ce inseamna toate articolele acestea , cu ce ma afecteaza asta pe mine. daca e normal sa imi ofere numai post in alt judet , fara ami oferi loc unde sa locuiesc desi se stie clar ca nu am unde sa stau in craiova,.. si as mai dori sa stiu daca refruz acest post daca mai pot lua somaj> multumesc mult.
Intrare in concediu
ovidiu2406
in conditiile in care se lucreaza dupa programul 12 ore de zi cu 24 ore liber, 12 ore noapte cu 48 ore liber si iesi practic din tura de noapte deci ai avea 48 ... (vezi toată discuția)