avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... retragere nume de familie dupa divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

retragere nume de familie dupa divort

As dori sa ma ajutati cu un sfat. Am divortat la notar si in hotararea de divort de la notar am stabilit ca eu sa port numele fostului sot. Acum fostul sot ma ameninta ca imi retrage numele lui in asa fel incat eu sa revin la numele purtat inainte de casatorie. Este posibil sa poata face asa ceva? Pot eu sa fac ceva sa il impiedic sa faca acest lucru?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters241434 , utilizator 22:05, 27 Aprilie 2012
va ameninta degeaba, nu are ce sa faca, in consecinta nu aveti ce impiedica
Puteti sa faceti o plangere penala pentru amenintare, daca lucrurile escaladeaza si va provoaca o stare de temere suficient de puternica pentru a fi sanctionata de legea penala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revenirea la numele anterior casatoriei, nume pastrat de la o casatorie anterioara! Meea_M Meea_M Buna ziua, \\"Legea spune Art. 383 Numele de familie după căsătorie (1) La desfacerea căsătoriei prin divorţ, soţii pot conveni să păstreze numele ... (vezi toată discuția)
Schimbare numelui dupa divort magyari maria magyari maria Buna ziua. Sunt divortata din anul 2005, iar in sentinta de divort (definitiva) s-a hotarat ca fostul sot sa revina la numele purtat inainte de casatorie (in ... (vezi toată discuția)
Revenirea la numele purtat anterior casatoriei dupa divort in spania eagle_free eagle_free Buna ziua Un cuplu de cetateni romani au divortat in spania unde s-a pronuntat si sentinta de divort, insa prin sentinta nu s-a dispus si revenirea fostei ... (vezi toată discuția)