avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 406 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Pentru a vinde legume dintr-o sera este suficient sa ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Pentru a vinde legume dintr-o sera este suficient sa ai doar certificat de producator?

buna ziua,

as dori sa imi construiesc o sera de legume de mici dimensiuni (320mp), in curtea proprie, la tara.

Am cateva intrebari:
- proprietatea (casa si teren adiacent) este cumparata cu credit bancar, fiind ipotecata; este necesar sa obtin de la banca un acord in ceea ce priveste constructia?
- terenul este intravilan, posibil insa sa aiba si o parte de extravilan; voi verifica la primarie; in situatia in care este tot trecut in intravilan, pot construi acest solar?
- sunt necesare anumite autorizatii pentru finalizarea constructiei? daca da, care sunt departamentele care le pot oferi, si ce fel de autorizatie trebuie solicitata?
- as dori sa plantez aceste legume pentru a le vinde unui distribuitor, productia este insa la nivel mic; pentru aceasta, care este forma juridica legala sub care pot functiona? este suficient un certificat de producator? sau trebuie sa fac PFA, asociatie familiala etc?
- sub ce forma pot achizitiona rasaduri si/sau vinde legumele daca am acest certificat? este nevoie de casa de marcat? de facturiere, contabilitate etc?
- cum pot afla obligatiile fiscale ale unui astfel de producator (ce taxe, impozite etc trebuie platite, la ce termene lunare/anuale etc)?

va multumesc pentru rabdare, stiu ca am adresat cam multe intrebari...
va astept cu vesti!
R. Vintila
Cel mai recent răspuns: ralvintila , utilizator 09:41, 15 August 2012
Pe baza certificatului de producator puteti vinde numai dumneavoastra legumele produse pe terenul detinut in proprietate in pietele orasenesti.
Asa cum doriti dumneavoastra sa evolueze afacerea de producere de legume timpurii, in care sa va ocupati de productie pe acel teren iar pentru desfacere sa colaborati cu un distribuitor, va trebuie sa va autorizati ca pfa. Veti da marfa en gross pe baza de factura si chitanta sau incasare prin banca, deci fara casa de marcat.
va multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare pfa/srlpentru vanzare legume, fructe teisoara teisoara Buna ziua, as dori daca se poate sa ma ajutati cu un sfat.Pt .un aprozar si o mica distributie cu legume fructe in cartier ce tip de firma ar trebui sa-mi ... (vezi toată discuția)
Bon fiscal dynod dynod Buna dimineata.Va rog sa ma lamuriti in legatura cu acordarea bonului fiscal,deoarece nu am inteles in totalitate.Asadar,eu daca produc si vand legume si ... (vezi toată discuția)
Casa de marcat paunvasilica paunvasilica Buna ziua ! O persoana fizica autorizata cu cod CAEN 0113, cultivare legume, are obligatia sa detina casa de marcat? Produsele obtinute se vand in perioada ... (vezi toată discuția)