avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 444 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Reducere pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Reducere pensie alimentara

Buna ziua, in cazul in care am multe cheltuieli pentru copil (haine, jucarii), aceste sume se pot reduce din pensia alimentara datorata parintelui caruia ii este incredintat copilul?
Multumesc.

Cel mai recent răspuns: Mirela Mihalache , Avocat 15:54, 27 Aprilie 2012
Nu, aceste cheltuieli nu se scad din suma datorata.
Sunteti obligat sa achitati pensia in cuantumul stabilit in hotarare si tot ceea ce cheltuiti pentru minor, sunt daruri optionale ale dvs. pentru acesta, fara a se putea astfel diminua suma datorata.
Raspunsul meu vizeaza situatia in care exista deja o hotarare definitiva si irevocabila prin care sunteti obligat la plata pensiei de intretinere.
Multumesc pentru raspuns. Nu exista nicio hotarare definitiva si irevocabila. Este vorba doar... de viata mea (adica fiul meu)...
Chiar atunci cand va fi stabilita
prin hotarare judecatoreasca, :sorry:pensia alimentara o datorati copilului dvs. si nu mamei...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de intretinere danutC danutC Buna ziua! In urma divortului mi-a fost incredintat copilul, spre crestere si educare si totodata fosta mea sotie a fost obligata la plata pensiei de ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara minor - solutii alternative Catalin0688 Catalin0688 Buna ziua Am si eu o mica problema in ceea ce priveste pensia alimentara platita fiului meu. Problema este ca desi platesc lunar aceasta pensie alimentara, ... (vezi toată discuția)
Plata intretineri daca minorul locuieste pe perioada vacantei de vara cu cel care plateste susca lenuta susca lenuta asadar , situatia mea este aceasta... daca eu ìi platesc intretinerea,dar peste 2 saptamani si pe toata perioada de vara pina la inceperea noului an ... (vezi toată discuția)