avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 864 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... incetare c.i.m
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

incetare c.i.m

Buna ziua!
Revin cu intrebarile puse pe forum,rog sa ma ajutati.
E vorba de sotul meu care are contract cu o firma din cluj,filiala medias pct de lucru cugir din 5 oct.2011.In 11 martie dupa o proba de lucru a fost angajat la alta firma,in 12 martie si-a trimis cererea de desfacere-cred ca aici am gresit-cu acordul partilor prin mail,semnat si scanat,nu i s-a aprobat.In 15 martie,nu i s-a virat salariul aferent lunii februarie,la telefon patronul sugerind sa mearga la cugir sa predea utilajul(el nu a preluat nici un utilaj pe hartie doar a lucrat pe ei-mai multe utilaje).In cugir seful de santier a spus ca nu semneaza nimic degeaba ar face acea predare.La sfatul Dvs am trimis la inceputul lunii aprilie demisia prin posta,cu comfirmare de primire,la care am primit raspunsul ca pana ce nu se prezinta la medias pt lichidare nu se desface CIM,adica el mai figureaza la ei ca angajat cu absenta nemotivata din 12.03.2012.In demisia trimisa prin posta a semnat cu data de trimitere dar cerea desfacerea cu data de 12.03.12
Unui alt coleg de al lui caruia i s-a spus acelas lucru,adica sa se deplaseze la medias(din petrosani)i-au aprobat demisia dar pt salariile restante pt febr+martie a fost "sfatuit"de sefi sa mearga la tribunal.Stim cat de incet se misca tribunalul.
Am trimis sesizare prin mail la itm cluj in 19.03.2012 dar n-am primit nici un raspuns,in 18 apr ne-au spus ca a fost stearsa sesizarea.
Se poate ca dupa primirea demisiei prin posta sa mai figureze ca angajat?si sa nu primeasca salariile?
Ce mai putem face?sesizare la ministerul muncii?
Va multumesc pt timpul acordat
va doresc o zi frumoasa


Cel mai recent răspuns: zsuzsannao , utilizator 12:53, 11 Mai 2012
va multumesc pt ajutor :-/

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie la zi zsuzsannao zsuzsannao Buna ziua! In 5 oct 2011 m-am angajat la o firma cu sediul in CJ,actele le-am semnat la Medias,se lucreaza in Cugir,in conditii jalnice.Mi-am gasit alt job in ... (vezi toată discuția)
Demisie la zi si restante salariale balasgabi45 balasgabi45 am lucrat pana la data de10-03-2012la o firma ca mecanic utilaj,in data 11-03,am plecat la o proba de lucru la o alta firma la care am fost acceptat.Pe data de ... (vezi toată discuția)
3 absente nemotivate - desfacere c.i.m. andrei_coma andrei_coma Un amic a lipsit de la locul de munca deoarece a intervenit ceva urgent si a trebuit sa plece lipsind nemotivat 3 zile. Nu a anuntat pe nimeni pt ca era nou ... (vezi toată discuția)