avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 881 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Imprumutare de bani la persoane fizice - cum se face ...
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Imprumutare de bani la persoane fizice - cum se face dovada ca am dat bani cu imprumut?

Un prieten (din Romania) m-a rugat sa-l imprumut cu o o suma de bani (destul de mare). Puteti sa-mi spuneti care sint formalitatile (minime) care ar trebui sa le fac pentru a dovedi ca am imprumutat acesti bani in cazul in care mai tirziu voi avea probleme cu recuperarea lor?
Este suficient o hirtie cu doi martori? Cine ar putea fi acesti martori (ex. fratele meu poate fi folosit )?
Eu locuiesc in Canada.

Multumesc pentru amabilitate.
Cel mai recent răspuns: icozma , utilizator 05:25, 28 Aprilie 2012
Pentru a preintampina situatii neplacute ,este de preferat ca imprumutul sa fie atestat prin document autentificat la notar,care sa cuprinda drepturi si obligatii reciproc asumate ,termen de restituit imprumutul,eventuale obligatii pentru imprumutat in conditiile in care nu este respectat termenul stabilit pentru restituit suma
Multumesc mult pentru raspuns,
Puteti sa fiti mai explicit(a) referitor la "atestat prin document autentificat la notar" ?
Solicitati la notar incheierea de contract de imprumut cu clauze asiguratorii
Multumesc foarte mult pentru amabilitatea cu care mi-ati raspuns.
Va doresc numai bine,

Ioan Cozma,

Toronto, Canada

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de imprumut intre persoane fizice l10gaby l10gaby Va descriu, in linii mari, un [b]contract de imprumut intre persoane fizice intocmit la notariat in anul 2001[/b] si m-ar interesa legalitatea unui asemenea ... (vezi toată discuția)
Imprumut bani cu garantie imobil cmary cmary Buna seara, cum se procedeaza cand dai imprumut o suma de bani cu garantie imobil, fara dobanda, sub semnatura privata ? Ce conditii trebuie sa intruneasca ... (vezi toată discuția)
Recuperare imprumut fortune12 fortune12 Ziua buna, Am un contract de imprumut incheiat intre 2 persoane fizice incheiat la notariat, cu parafa notariatului, autentificat. Eu sunt in calitate de ... (vezi toată discuția)