avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 680 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... solicitare imprumut,
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

solicitare imprumut,

Salutare, o persoana imi solicita o suma de bani ca si imprumut, aceasta persoana mentioneaza ca nu are cum sa mi plateasca datoria decat in rate, si aceasta spune ca va plati lunar suma x, sa inteleg ca este camatarie??suma in sine este platita cu o rata lunara nu este o dobanda la suma acordata, este ilegal sa ajuti in acest fel????:stunned:
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 18:48, 28 Aprilie 2012
NU este ilegal, daca pretindeti restituirea doar a sumei imprumutate, nu si dobanda.Daca cereti dobanda va fi camatarie.
Puteti stabili si restituirea esalonata, nu exista niciun impediment.Doar sa incheiati un inscris constatator, pentru a putea sa faceti dovada acordarii imprumutului. Actul poate fi si sub semnatura privata, si, ar fi bine sa aveti totusi si un martor-doi, care sa semneze actul.
Nu este camatarie daca banii pe care ii imprumutati ii primiti inapoi in rate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de imprumut intre persoane fizice l10gaby l10gaby Va descriu, in linii mari, un [b]contract de imprumut intre persoane fizice intocmit la notariat in anul 2001[/b] si m-ar interesa legalitatea unui asemenea ... (vezi toată discuția)
Cum pot scapa de camatar? ca40783 ca40783 Acum doi ani am avut nevoie de o anumita suma de bani pentru rezolvarea unor probleme personale legata de sanatate. O cunostinta mi-a recomandat un anumit domn ... (vezi toată discuția)
Credit pentru altcineva adinaa_89 adinaa_89 Buna ziua. Daca fac un credit pe numele meu de la banca, pot face la notar un act in care sa specific ca acest credit il va plati altcineva, sau este ... (vezi toată discuția)