avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 939 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Care ar fi temeiul de drept?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Care ar fi temeiul de drept?

Un un proprietar de apartament membrul al Asoc de Prop., cu cheltuielile de intretinere ale asociatiei la zi, poate actiona in instanta pe presedintele asociatiei? pentru ca, are restante la intretinere mai mult de 10 luni, deasemeni nu ia nici o masura pentru a recupera restantele de la proprietarii care au datorii la intretinere ca si domnia-sa, Deasemeni, nu-si indeplineste obligatiile, cei revin prin disp. L.Nr.230/2007, (in functia de presedinte fiind sustinut tocmai de cei care incalca legea ca si domnia-sa).
Intrebarea este, se poate actiona in instanta presedintele asociatiei de catre proprietar ?,, care ar fi temeiul de drept, deasemeni care ar fi "dreptul subiectiv ocrotit de lege" deasemeni care ar fi ''interesul''?
Arat,,,, fiind restante mari la achitarea facturilor furnizorilor de utilitati (apa, lift, e-on, etc.), acestia ameninta mereu cu oprirea furnizarii serviciilor respective,,,si, consider ca cei ce sunt buni platnici, nu mai pot beneficia de aceste servicii din cauza presedintelui asociatiei care are restante mari el, si acopera mereu pe rai platnici a cotelor de intretinere ce le revin,,, Care ar fi solutia, ?
Astept raspunsuri cat mai multe; pertinente si concrete pe categoria "Drept Civil'', pe categoria Asoc. de Prop.:(.
Va multumesc anticipat..=D>

va multumesc Dl pentru raspuns. Cunosc procedura; "Notificarea" presedintelui si cu "Somatia" de rigoare "Daca in 48 de ore de la primirea somatiei nu isi achita cotele de intretinere, Va fi somat sa - si depuna demisia,,", si apoi chiar daca nu isi depune demisia urrmeaza actiunea "in pretentii" pentru recuperarea restantelor si a penalitatilor de la acesta, pe temeiurile art.17 pct.(9) din HG Nr.1588/2007 si art.50 din Legea Nr.230/2007.
Ok. Eu va multumesc pentru raspunsul dat...
P.s. mi-ati sters un mesaj, am stiut ca este "offtopic", nu este nici o suparare...!!!
(EDITAT - din acest mesaj am sters citatul. Nu are sens sa reluati prin citat tot ceea ce se vede scris in mesajul anterior).
Ultima modificare: Marți, 1 Mai 2012
Adriantot, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare la functia de presedinte de asociatie tiberiu8mai tiberiu8mai Va rog sa-mi spuneti cum un presedinte de asociatie poate sa ,,scape\\" de acesta functie cel mai simplu si repede ? Un presedinte de asociatie daca refuza ... (vezi toată discuția)
Ce atributii are un presesdinte de bloc? OLLIVIETTE2000 OLLIVIETTE2000 Buna seara,mi s-a propus sa fiu \"presedinta\"unei asociatii de locatari,nu stiu ce atributii ar trebui sa am,daca ma puteti ajuta,va multumesc frumos.O seara ... (vezi toată discuția)
Restantieri la intretinere RIZEAFLORICA RIZEAFLORICA Sunt Administrator intrun bloc unde avem restantieri. Le-am facut instiintari la toti restantieri cu semnatura de primire. Eu cunosc Legea 230/2007 dar ... (vezi toată discuția)