avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 689 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Discriminare religioasa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Discriminare religioasa

Buna ziua,

Sunt de credinta neoprotestanta si din aceasta cauza sufar si am suferit de discriminare continua din partea fostului sot, a familiei lui si a prietenilor acestora.

Nu m-am gandit niciodata ca as putea sa ii actionez pe cale legala pentru ca nu vreau sa le fac rau. Insa ei totusi insista, si recent cineva mi-a zis sa iau masuri legale. Am martori, am mesaje pe telefon, pe internet in care sunt batjocorita explicit din aceasta cauza.

Am rugamintea sa imi spuneti ce as putea face concret? Ce legi exista la noi in tara pentru discriminare si daca v-ati mai intalnit cu astfel de cazuri?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters81546 , utilizator 13:19, 5 Mai 2012
din pacate astfel de discutii existau din timpul casatoriei. eram insarcinata si ma suna fosta soacra sa ma "convinga" sa trec la religia lor; ba mai mult in timp ce ne aflam la ei in vizita, sotul meu afara fiind, socrul si soacra m-au incoltit la propriu si mi-au zis ca trebuie sa trec la religia lor, iar copilul nici nu incape in vorba sa nu fie botezat la religia lor! Toate aceste discutii mi-au provocat stres, mai ales ca soacra obisnuia sa ma sune seara, ma stresa cu aceeasi placa, iar eu nu mai dormeam toata noaptea gandindu-ma cum sa impac pe toata lumea. si tot nu a fost bine, pentru ca au continuat, acuzandu-ma ca din cauza bisericii si a celor ce o frecventeaza s-a destramat casnicia noastra. motivul real fiind de fapt adulterul lui, plus faptul ca toata familia lui se baga si ne controla orice miscare.
si inca ceva... sa nu va imaginati ca ei se exprimau cum v-am descris eu mai sus: se exprimau (si inca se mai exprima) ca la mahala... cu toate injuraturile si jargoul de rigoare.
mentioenz ca sotul meu a stiut de la inceput orientarea mea religioasa si chiar s-a exprimat ca ii convine, pentru ca stie ca femeile ca mine sunt cinstite si de casa... apoti totul degenerand, probabil sub influneta familiei lui, fiind ceva rusinos sa aibe si sa accepte in famile pe cineva de alta religie.
si spuneti-mi, asta nu e discriminare pe fata?
In România, discriminarea pe baza de religie, orientare sexuala si etnie (doar tiganii) este la cote maxime, in special la sat.
Domnul Isus spunea in fericirile de pe munte,care este scrisa in Evanghelia dupa Matei,cap 5 :

Ferice va fii de voi,cand din pricia Mea,oamenii va vor ocari,va vor prigoni si va vor spune tot felul de lucruri rele si neadevarate. Bucurati-va si veseliti-va,caci rasplata este mare in ceruri,caci tot asa au facut si cu prorocii care au fost inainte de voi.

Nici mie nu mi-ar conveni sa fiu discriminat pe ceva,dar trebuie sa ne asteptam la discriminare din partea multora.
da, aveti dreptate, mai ales ca aceste persoane chiar sunt de la tara (sat) si au prejudecati profunde cu privire la orice e diferit de ce stiu ei.
dar banuiesc ca legea se aplica oricum, la urma urmei e problema lor ca sunt ingusti si intoleranti.
Tarzan, aveti dreptate, chiar ieri mi-a venit in minte acest verset... si daca ne gandim bine insusi Domnul Isus a fost discriminat si acuzat pe nedrept, El fiind modelul suprem pentru ce traim noi. Pacat insa ca majoritatea celor care se declara crestini, nu aplica principiile simple si de baza ale Scripturii, de fapt, nici macar nu le cunosc. Cred ca asta e mai trist decat discriminarea

Alte discuții în legătură

Discriminare religioasa Caligula Caligula Buna ziua, Intrebarea mea este ceva mai ciudata dar, sper, interesanta. Conform legii (nu logicii :) ), refuzarea efectuarii unui serviciu religios pe ... (vezi toată discuția)
Acasa.v acasa.v acasa.v Buna ziua am o intrebare daca se poate: -cazierul judiciar si cazierul rutier pot fi folosite ca criteriu de selectie a unor candidati la ocuparea unui loc ... (vezi toată discuția)
Exista hartuirea, discriminarea in codul penal? w0lfshad3 w0lfshad3 Nu stiu cum am ramas cu impresia in urma celor citite in ultima vreme ca aceste fapte sunt prevazute de codul penal, insa, daca e adevarat, am pierdut ... (vezi toată discuția)