Bunica mea a decedat in anul 1978 lasand in urma ei trei copii. In anul 1998 doi dintre frati au facut succesiunea fara sa-i spuna si tatalui meu. Ei au impartit bunurile astefel: unul a luat 2/3 si unul 1/3. Acum cel care are 1/3 l-a dat in judecata pe celalalt sa se imparta totul egal intre ei doi. Celalalt a depus in instanta o hartie cum ca el nu este de acord cu impartirea caci sunt trei frati de fapt. Tatal meu este plecat din tara si nu poate sa-mi trimita o procura ca sa pot sa-l reprezint si este si bolnav! Ce acte ar trebui sa ducem instantei ca sa facem dovada ca si tatal meu are dreptul la mostenire? Va multumesc anticipat!
Poate angaja un avocat care sa se ocupe de caz.
Am impresia ca deja s-a dezbatut mostenirea si tatal dvs. a ramas pe dinafara.
Trebuie stiut foarte exact de avocat despre ce este vorba si ce este de facut.
In primul rand trebuie sa solicitati instantei repunerea in termenul de acceptare a succesiunii. Daca tatal Dvs. nu a acceptat succesiunea, in baza art. 700 din vechiul cod civil (in vigoare la momentul deschiderii succesiunii) va ramane strain de succesiune. Mai ramane varianta cu acceptarea tacita. Asta trebuie demonstrata. Oricum, masa succesorala trebuia impartita egal intre cei 2 mostenitori (in lipsa tatalui Dvs.). Solicitati repunerea in termen si anularea certificatului de mostenitor.
Succes
Chiar daca este bolnav si plecat din tara, tatal dvs trebuie sa trimita procura speciala pentru instanta, asta se face la cel mai apropiat Consulat al Romaniei.
Nu va puteti duce in instanta sa il reprezentati daca acest drept nu va este dat expres.Daca nu se poate angaja un avocat, prin corespondenta cu tatal dvs.
certificatul demostenitor este nul daca tatal dvs nuafost citat la mostenire de catre Notar, insa asta va stabili instanta inurma probelor(cercetarilor si adresei la camera notarilor pentru trimiterea dosarului succesoral).Actele care se depun sunt certificate de nastere al tatalui sa dovediti ca este fiul bunicii, si dosarul succesoral dela notar.
Succesiune
Lacd
5 frati mostenesc in 1997, dupa moartea parintilor, terenuri agricole, paduri, livezi, casa parinteasca.....Nici pana la aceasta ora nu au impartit bunurile ... (vezi toată discuția)