avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... depunerea actelor de casatorie, viitorul sot e ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

depunerea actelor de casatorie, viitorul sot e divortat

Buna ziua! Va cer din nou ajutorul:
intentionez sa depun impreuna cu partenerul meu de viata actele pentru incheierea casatoriei, insa el e divortat (din 2003). Necazul e ca hotararea definitiva de divort a ratacit-o in timpul unui proces de reincredintare a minorului, iar noi nu stim cum sa procedam. Prima casatorie si divortul au fost in alt judet decat cel in care s-a nascut si in care are domiciliul in prezent. Fosta sotie se afla in alta tara si nu avem cum sa luam legatura cu ea. Ce ne sfatuiti sa facem? In ultima instanta, poate declara ca e la prima lui casatorie? Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: kremoon , utilizator 15:37, 1 Mai 2012
Trebuie mers la instanta care a dat sentinta definitiva,sa ceara o copie a sentintei, trebuie investita cu titlul de definitiv si executoriu, timbrata.Nu are legatura cu fosta sotie.Nu recomand sa nu declarati faptul ca este divortat.Faceti rost de acte, nu este foarte greu.
Nu poate sa declare ca nu a mai fost casatorit pentru ca ulterior casatoriei se trimit comunicari la evidenta si il prinde. riscati sa intrati la declaratii false care se pedepsesc. De asemenea in cuprinsul declaratiei de casatoriei este stipulat acest lucru, deci mergeti la judecatorie chiar daca e in alt judet si luati o alta sentinta de divort.
sa nu declare in nici un caz ca nu am mai fost casatorit! riscati sanctiuni penale si sa va fie anulata casatoria!

duceti-va la judecatoria unde a divortati si sa solicite o copie legalizata a sentintei. daca va permiteti puteti sa angajati un avocat sa se ocupe de asta.
Va multumesc mult pentru precizari. va merge la acea instanta si va rezolva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sentinta de divort Marilena8686 Marilena8686 Va rog ajutati-ma cu o informatie....fostul meu sot a divortat in lipsa mea si as vrea sa stiu de unde pot sa scot sentinta de divort....multumesc (vezi toată discuția)
Referitor la inregistrare hotarare divort pronuntata in sua coldmountain coldmountain Buna ziua, as dori sa aflu care este procedura prin care un cetatean roman (avand si cetetanie americana) poate inregistra la starea civila din Romania ... (vezi toată discuția)
Recuperare identitate Doina55 Doina55 Ma numesc Doina,am si eu o f mare problema si am nevoie de un sfat.Acum 20(1994) de ani am divortat,in dosarul ptr divort am cerut 2 capete de cerere:1) ... (vezi toată discuția)