Buna ziua. Societatea noastra are de pus in executare o sentinta de anulare decizie de concediere, prin care un salariat trebuie reintegrat cu plata salariilor aferente de la data deciziei pana in prezent. Intrebarea mea este: daca plata salariilor se efectueaza ca si cum salariatul ar fi lucrat de atunci pana in prezent la societatea noastra, insa salariatul a fost in toata aceasta perioada angajat la un alt loc de munca, nu ar insemna ca acesta ar trebui sa restituie salariile primite de la actualul angajator, fiindca nu ar fi putut fi in ambele locuri?? Nu ar insemna o imbogatire nejusta pentru salariat? Daca tot luam ipotetic si logic reintegrarea lui la fostul loc de munca si "refacem timpul", de ce sa nu luam in calcul si starea legata de actualul loc de munca care nu ar fi trebuit sa mai existe?? Nu mi se pare corect ca pentru o perioada acel salariat sa primeasca doua salarii, ci doar daca nu ar fi avut loc de munca pana in prezent. Multumesc.
nu se restitue nici un salariu, deoarece ratiunile pentru care se platesc salariile restante nu este ca acesta ar fi avut doua locuri de munca, deoarece in fapt, nu le-a avut. doar nu era sa moara de foame 2-3 ani cat dureaza un doasar ( fond si recurs puls executare)
logica juridica este in sensul ca , anulandu-se decizia de concediere situatia salariatului este ca s cum nu ar fi fost concediat, iar plata salariilor este o sanctiune asupra celor ce au concediat nelegal.
pentru munca prestata la celelat angajator salariatul a fost platit corect. el nu a putut lucra la vechiul loc de munca deoarece nu i s-a mai permis , nu pentru ca el nu a vrut
Si pe langa cele spuse de colega mea, angajata poate lucra cu mai multe CIM-uri concomitent, deci angajata ar putea lucra atat la dvs. cat si la celalalt angajator fara a incalca nici o lege.
si in situatia aceasta, daca societatea ar dori sa si concedieze din nou salariatul reintegrat in munca, ar putea-o face evitand un eventual nou litigiu?
Da, poate sa se decida din nou concedierea salariatului ... insa evitarea litigiului va depinde si de salariat , daca va contesta sau nu decizia de concediere ...