avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 398 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pedeapsa la locul de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pedeapsa la locul de munca

In 1996 am fost condamnat la 1an si jumatate pedeapsa la locul de munca. Dupa efectuarea a 9 luni din pedeapsa am fost iertat de restul si la termenul legal am cerut reabilitarea care mi-a fost aprobata.
Problema este acum cand am nevoie de vechimea pentru pensionare. Eu la locul de munca unde am efectuat pedeapsa era grupa 1 de munca dar contractul mi-a fost suspendat pe perioada pedepsei si acum nu-mi apare ca vechime in munca.
Exista o modalitate prin care acea perioada sa o primesc la vechime si daca se poate sa fie si pe grupa 1
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 15:23, 9 Decembrie 2008
Conform art 86-8 alin 1 lit c) din codul penal, dutata executarii pedepsei la la locul de munca nu se considera vechime in munca.
Faptul ca am fost reabilitat nu ajuta cu nimic in aceasta problema ?B-)
Din pacate nu va ajuta faptul ca ati fost reabilitat. Perioada respectiva nu este vechime in munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reabilitare de drept - procedura OviDN OviDN Cum are loc reabilitarea judecatoreasca in cazul unei condamnari de 1 an cu suspendare ( martie 2008). (vezi toată discuția)
Stergerea cazierului abrassu abrassu Buna ziua,pe 7 noiembrie 2006 am primit o pedeapsa de 1an si 3 luni cu suspendare 2 ani de incercare pentru consum bauturi alcolice.Acum pe 7 februarie 2010 se ... (vezi toată discuția)
Suspendare și control judiciar Bașar Andrei Bașar Andrei Buna ziua dragi domni. Vin și eu la voi cu o întrebare după ce am primit o suspendare de 1 an jumate. Cu o anume perioada de proba de 2 ani jumate. Însă ... (vezi toată discuția)