avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... concesionare loc de veci Cluj-Napoca
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

concesionare loc de veci Cluj-Napoca

Buna ziua,

Bunicul meu (din Cluj-Napoca) a primit o hartie de la primarie cum ca are de platit 100 lei/mp si alte taxe de 300 de lei pentru locul de veci din Cimitirul Central. El a depus acum 3 saptamani o cerere de concesionare a acestui loc de veci, in urma decesului mamei sale. Mama lui a decedat in urma cu 2 luni si ea la randul ei a facut toate actele necesare atunci cand mama ei a murit pentru ca acel loc sa fie legal al ei. Taxele si impozitele sunt platite pana in 2018, asa scrie in acte. Bunicul meu, pemsionar fiind si ruda de gradul 1 al decedatei, este obligat sa plateascaaceste taxe? Nu exista o cale prin care el poate intra in posesia acestul loc de veci fara a plati asa taxe mari? pe internet am gasit o stire despre aceste taxe ridicate in anul 2010 de consiliul local Cluj : "Noua taxă pentru concesionarea unui loc de veci este de 100 de lei pe mp, pe o perioadă de 20 ani, taxa pentru închirierea capelei atinge 20 de lei pe zi, taxa de staţionare a decedaţilor este de 2 lei / oră, pentru amenajarea unui mormânt se cer 70 de lei, iar amenajarea cavourilor şi a gropilor betonate costă 1.300 de lei pentru fiecare lucrare. Întretinerea şi curaţenia unui loc de veci costă 10 lei pe an şi transcrierea unui loc de veci costă 50 de lei." transcrierea unui loc de veci rudelor de gradul I si II costa 50 de lei, as mai completa de pe un alt site care cita stirea. Deci bunicul meu ar putea intra in posesia locului de veci platind doar o taxa de 50 de lei avand in vedere ca alte taxe de intretinere si altele au fost achitate pana in 2018 de catre regretata lui mama. Sau poate exista o reducere pentru pensionari?
Va multumesc anticipat!
O zi buna
Cel mai recent răspuns: shimmy , utilizator 14:44, 30 Aprilie 2012
shimmy a scris:
Sau poate exista o reducere pentru pensionari?

Facilitatile fiscale acordate anumitor categorii sociale sunt dispuse strict de autoritatea locala si unitatea respectiva,astfel incat pentru corecta imformare si solutionare se impune ca persoana indreptatita sa se adreseze administratiei cimitirului,care in raport de documente si norme in vigoare poate dispune masuri in consecinta
Ultima modificare: Luni, 30 Aprilie 2012
ynocentta, utilizator
Va multumesc pentru raspuns!
Dar transcrierea aceea care costa 50 de lei, trebuie facuta ca urmare a concesionarii sau poate bunicul sa nu faca concesionarea doar transcrierea propriu zisa a locului, el fiind singurul mostenitor ramas in viata?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum trebuie sa procedez? bettyna bettyna Buna ziua, va scriu in speranta ca cineva are un raspuns la intrebare mea: am o prietena al carei tata vrea sa cumpere de la o persoana fizica doua gropi ... (vezi toată discuția)
Taxa concesiune loc de veci morenamaria morenamaria buna seara.va rog ajutati-ma incotro sa ma indrept si de ce acte am nevoie in situatia urmatoare: in Cluj-Napoca (de unde am plecat ) exista in Cimitirul ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. am o problema cu un loc de veci pe care incerc sa ... anla2 anla2 Buna ziua. Am o problema cu un loc de veci pe care incerc sa o rezolv dar abia acum am gasit un raspuns dat de ,,CONTSTERS234722 care m-a luminat si mi-a ... (vezi toată discuția)