avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1044 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Termenul de depunere a motivelor de apel
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Termenul de depunere a motivelor de apel

Buna Ziua

Am si eu o nelamurire si suna c-am asa:
1. Am depus apel intr-un divort si vreau sa stiu cat timp am sa depun motivele apelului de la data declarata a apelului 17.04 ( sper sa nu fie prea tarziu azi fiind in 30) dar am aflat de pe site-ul lor data declarata si nu stiu de ce nu a fost actualizata pana acum , caci acasa nu mi-a venit nimic .
2.Exista un tip stas de a formula apelul sau scriu doar cu ce sunt nemultumit?

Multumesc din suflet
O sa primiti citatie. Data judecarii apelului o sa fie site-ul tribunalului, pentru ca acolo se judeca.
Pe portal apare deocamdata doar data declararii apelului pentru ca dosarul este in curs de transmitere la instanta de control judiciar. Dupa ce se implineste termenul de exercitare a caii de atac pentru toate partile din dosar, acesta se inainteaza instantei imediat superioare, care in speta este vorba de tribunal si, apoi il veti regasi pe portal cu termenul alocat. primul termen de judecata nu trebuie confundat cu prima zi de infatisare. Aceasta este data pana la care puteti depune motivele de apel ale hotararii criticate.
Nu exista un formal tipizat al motivelor de apel, intrucat prin acestea urmeaza sa dezvoltati practic ce critici aduceti hotararii instantei de fond (motive de netemeinicie si nelegalitate).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cui se adreseazã cererea de recurs ºi în ce cont plãtesc taxa judiciarã de timbru? 28lacra 28lacra In cazul in care am avut o actiune in prima instanta la tribunal (pe vechiul cod) va rog sa-mi spuneti catre cine formulez cererea de recurs (Presedintelui ... (vezi toată discuția)
Proceduri apel elenish elenish Daca cererea de apel formulata, este trimisa partii adverse, ca sa trimita intampinare, dupa care ar trebui sa primesc intampinarea sa formulez raspuns la ... (vezi toată discuția)
Declarare apel. ce pot cere? marymary marymary Am un proces pe rol. Declar apel, pt ca nu sunt multumita cu solutia. Ce pot cere in apel? Pot depune noi dovezi? Instanta de apel poate schimba solutia ... (vezi toată discuția)