avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 864 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Va beneficia sotia de indemnizatie pentru cresterea ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Va beneficia sotia de indemnizatie pentru cresterea copilului?

Buna Ziua,
Sotia mea este insarcinata in luna a 3-a,este angajata de 2 luni si jumatate si este studenta in ultimul an la master. A mai fost angajata 1 an, din momentul in care a demisionat din ultimul loc de munca si sa angajat la locul actual au trecut 3 luni,deci nu va avea 12 luni lucrate fara intrerupere in momentul in care va naste. Intrebarea mea este: va beneficia de indemnizatia de crestere a copilului daca in ultimele 12 luni a avut o pauza de 3 luni in care nu a lucrat,dar este studenta in ultimul an la master,urmand a-si sustine dizertatia in vara? Va naste in luna octombrie sau noiembrie.
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:30, 30 Aprilie 2012
1. - In cele 12 luni premergatoare nasterii copilului intra si perioadele in care a obtinut venit din salarii si perioadele in care a urmat cursurile de zi ale unei forme de invatamant.
- Adica va beneficia de indemnizatie pentru CCC daca in acea "pauza" era studenta la zi.

2. - Indemnizatia se calculeaza 75% din media veniturilor nete pe cele 12 luni, adica se aduna veniturile nete din cele 9 luni lucrate si se imparte la 12.
- Daca din calcul iese mai putin de 600 lei atunci indemnizatia va fi de 600 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil pe timpul facultatii florea_theodora florea_theodora Buna, sunt studenta in anul I la o facultate din cadrul Universitatii din Craiova, cursuri de zi, cu taxa. Anul universitar a inceput in luna octombrie ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie ccc pana la 2 ani Anamyt Anamyt Am plecat de o luna de la firma unde lucram si intre timp am ramas gravida. Nu cred ca am sanse sa ma mai angajez insarcinata fiind. Asta inseamna ca voi avea ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil lorelena1306 lorelena1306 Stimati domni, Sunt interesata de subiectul indemnizatie crestere copil. Sunt studenta in anul 3 la UTCB, sunt angajata de 1 luna si sunt insarcinata in ... (vezi toată discuția)