avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... incetarea suspendarii contractului de munca dupa ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

incetarea suspendarii contractului de munca dupa concediu de maternitate

buna ziua, am fost in concediu de maternitate ptr cresterea copilului pana la data de 27 martie 2012, iar incetarea suspendarii CIM a fost facuta pe 30.04.2012. asta insemna ca nu am continuitate pe CIM?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:41, 6 Septembrie 2012
Pe perioada concediului de maternitate, care este un concediu medical, contractul de munca se suspenda de drept.
Daca va referiti la concediul de crestere copil iar data de 27 martie este data la care copilul a implinit 1 sau 2 ani, revenirea la locul de munca se face incepand cu a doua zi, data dupa care angajatorul nu mai este obligat sa va pastreze postul daca dumneavoastra nu ati anuntat, in scris, intentia de revenire la locul de munca.
Cel mai bine intrebati la resurse umane (sau pe manager, depinde de organizarea interna) cum figurati in perioada 27 martie - 30 aprilie.
1. Pe perioada cat ati fost inconcediu crestere copil (CCC) ati avut contractul individual de munca (CIM) suspendat adica erati tot salariata acelei unitati numai ca nu prestati munca si nu primeati salariu.

2. Dupa incetarea CCC trebuia sa inceteze suspendarea CIM si sa reluati activitatea in baza aceluiasi CIM.

3. Incetarea suspendarii CIM si reluarea activitatii se face cu ziua urmatoare aceleia in care copilul a implinit 2 ani (chiar daca acea zi pica intr-o zi nelucratoare).

4. Daca incetarea suspendarii CIM s-a facut cu 30.04.2012 inseamna ca aveti o intrerupere in activitate de 2-3 zile.
pai de pe 27. 03 2012 pana pe 30.04.2012 este aproape o luna, nu doar 2-3 zile
1. Asa este, e vorba de o luna si cateva zile.

2. - Daca in aceasta perioada ati fost la serviciu cereti angajatorului explicatii.
- Daca explicatiile nu va conving atunci faceti o sesizare la ITM.
Data de 30.04.2012 este data emiterii deciziei de incetare a suspendarii c.i.m. sau data cand a incetat suspendarea ? ... intrucat in functie de ce fel de data este aceasta zi vi se pot da explicatii cat mai concrete ..

Alte discuții în legătură

Revenire din concediu crestere copil inaintea implinirii copilului a varstei de 2 ani ServiciulmaltezTimisoara ServiciulmaltezTimisoara Va rog sa ma ajutati cu rezolvarea unei probleme cu care ma confrunt. Directorul executiv al asociatiei este in concediul pt cresterea copilului pana in data ... (vezi toată discuția)
Prelungire ccc de la 2 ani la 3 ani elam elam Buna dimineata! Dl. Tudor Valeriu, referitor la discutia avuta in luna mai 2015: 1) in baza certificatului de handicap ( emis in 20.11.2014) si a cererii ... (vezi toată discuția)
Suspendare cim madylumy madylumy buna dimineata, am si eu o intrebare: un salariat aflat in concediu fara plata perioada 03 ianuarie - 29 februarie, data sfarsit suspendare este 29 feb., dar ... (vezi toată discuția)