avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 689 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Inselaciunea
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Inselaciunea

Sunt angajat in cadrul unei firme iar in lunile ianuarie,februarie,martie,mi-a fost oprit 50% din salariu si nici pina in prezent nu mi-au fost returnati .Se poate considera aceasta fapta inselaciune.Suma care mi-a fost oprita este de 5200 RON.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 23:10, 30 Aprilie 2012
Nu poate fi vorba de inselaciune in cazul dvstra.
Daca nu doriti sa ramaneti fara loc de munca si vreti sa obtineti restul de bani:

1. Faceti o adresa catre administratorul firmei prin care cereti explicatii privind retinerile din salariu. Pe baza ei puteti decide cum veti proceda in continuare.

2. Mult mai sigur: mergeti la itm si completati acolo o sesizare.

PS: verificati intre timp si daca vi s-au platit contributiile de catre angajator. Daca respectivul procedeaza asa sunt sanse mari sa nu va fi achitat nimic.
Da, sub aspectul unei plangeri penale nu aveti sanse.

Incercati cu o plangere la ITM.

Mai aveti si posibilitatea deschiderii unui proces pe litigii de munca insa se dau termene foarte lungi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata salariului complet bobo bobo am lucrat pina de curind intr-o companie multinationala. nu mai spun ca de-a lungul timpului am primit cu 15 % mai putin decit ne-am inteles la angajare! in ... (vezi toată discuția)
Garantiile ce nu se mai recupereaza de la firme alinmihut alinmihut buna as dori sami spuneti si mie cum se procedeaza cind iti dai demisia de la o firma ca sati mai primesti garantia inapoi??? pentru ca noua cind ne retine ... (vezi toată discuția)
Cum pot recuperea garantia? leuca_luminita leuca_luminita O cunostinta a lucrat 5 ani la o societate comerciala ca sofer pe o masina de distributie produse alimentare. In fiecare luna pe fluturasul de salariu ii ... (vezi toată discuția)