...buna...am facut contestatie la un proces verbal pt amenda politie! am invocat art 242 cpc (judecare in absenta) si tarziu am vazut ca am pierdut...nu trebuia sa fiu si eu anuntat in scris?...sa pot contesta sentinta?...mai pot face ceva? multumesc
Daca este vorba despre OUG nr. 195/2002, atunci hotararea primei instante este definitiva si irevocabila. Hotararile irevocabile nu se comunica partilor intrucat nu mai pot fi atacate cu apel sau cu recurs (art. 266, alin. 3 Cod procedura civila).
buna...am reluat discutia....suntem in august si tot nu mi-a fost comunicata sentinta...am fost la tribunal si mi s-a spus ca s-a dat demult sentinta si ca e definitiva sau irevocabila...asa ceva...ma uit exact daca e necesar...e posibil?...mai pot face ceva? nu trebuia sa fie comunicata personal...sa pot face si eu recurs...etc...
Definitiva este una iar irevocabila este cu totul altceva. Daca amenda a fost aplicata potrivit OUG nr. 195/2002, hotararea instantei este definitiva si irevocabila.
Am scris pe pagina precedenta a topicului ca hotararile irevocabile nu se comunica partilor intrucat nu sunt susceptibile de a fi atacate cu apel sau cu recurs. Potrivit art. 266, alin. (3) Cod procedura civila, Hotărârea se va comunica părţilor, în copie, în cazul când aceasta este necesară pentru curgerea termenului de exercitare a apelului sau recursului. Dvs. v-ati judecat candva in iarna-primavara, prin urmare hotararea este irevocabila - nu mai poate fi atacata si nu se comunica partilor.
Pronuntare divort
BYA_NELY
buna seara.pe data de 03.04.2009 s-a facut pronuntarea divortului dintre mine si sotul meu,in care el este de acord cu incredintarea copilului minor,divortul ... (vezi toată discuția)