avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 395 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Am pierdut litigiul insa nu mi-a fost comunicata ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Am pierdut litigiul insa nu mi-a fost comunicata sentinta

...buna...am facut contestatie la un proces verbal pt amenda politie! am invocat art 242 cpc (judecare in absenta) si tarziu am vazut ca am pierdut...nu trebuia sa fiu si eu anuntat in scris?...sa pot contesta sentinta?...mai pot face ceva? multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 03:23, 5 August 2012
am contestat un proces verbal de contraventie....mi s-a ridicat ilegal masina
Daca este vorba despre OUG nr. 195/2002, atunci hotararea primei instante este definitiva si irevocabila. Hotararile irevocabile nu se comunica partilor intrucat nu mai pot fi atacate cu apel sau cu recurs (art. 266, alin. 3 Cod procedura civila).
Ultima modificare: Luni, 21 Mai 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic
buna...am reluat discutia....suntem in august si tot nu mi-a fost comunicata sentinta...am fost la tribunal si mi s-a spus ca s-a dat demult sentinta si ca e definitiva sau irevocabila...asa ceva...ma uit exact daca e necesar...e posibil?...mai pot face ceva? nu trebuia sa fie comunicata personal...sa pot face si eu recurs...etc...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Definitiva este una iar irevocabila este cu totul altceva. Daca amenda a fost aplicata potrivit OUG nr. 195/2002, hotararea instantei este definitiva si irevocabila.

Am scris pe pagina precedenta a topicului ca hotararile irevocabile nu se comunica partilor intrucat nu sunt susceptibile de a fi atacate cu apel sau cu recurs. Potrivit art. 266, alin. (3) Cod procedura civila, Hotărârea se va comunica părţilor, în copie, în cazul când aceasta este necesară pentru curgerea termenului de exercitare a apelului sau recursului. Dvs. v-ati judecat candva in iarna-primavara, prin urmare hotararea este irevocabila - nu mai poate fi atacata si nu se comunica partilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Când este definitivã hotãrârea? ion.escu ion.escu Va salut. Nu am primit încă prin poştă hotărârea finală a instanţei într-o cauză ce s-a încheiat prin luna mai-aşa cum apare pe saitul ... (vezi toată discuția)
Pronuntare divort BYA_NELY BYA_NELY buna seara.pe data de 03.04.2009 s-a facut pronuntarea divortului dintre mine si sotul meu,in care el este de acord cu incredintarea copilului minor,divortul ... (vezi toată discuția)
La cat timp dupa pronuntarea hotararii judecatoresti este obligata judecatoria sa-mi comunice hotararea? lehel_kis lehel_kis Bună!Am şi eu o întrebare:la cât timp după pronunţarea hotărârii judecătoreşti este obligată judecătoria să-mi trimită comunicarea hotărârii ... (vezi toată discuția)