avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 773 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general oprire anticipata de impozit pe profit din tva
Discuție deschisă în Contabilitate în general

oprire anticipata de impozit pe profit din tva

se poate opri anticipat impozitul pe profit din tva de anul trecut?
Taxa pe valoare adaugata nu are absolut nicio legatura cu impozitul pe profit datorat pentru anul trecut.

Nu va sfatuiesc sa procedati astfel.
Adica cum? Aveti TVA de rambursat si doriti compensarea cu impozitul pe profit? Este corect?
Din ceea ce cunosc eu, compensari se fac doar in momentul in care aveti efectiv bani virati in plus la TVA, pe baza unei cereri in care specificati ca doriti ca suma achitata in plus la aceasta contributie, sa fie compensata cu obligatia de plata privind impozitul pe profit.
Ultima modificare: Marți, 1 Mai 2012
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
multumesc de raspuns
mi s-a oprit impozitul pe profit din primul trimestru al anului 2012 din tva -ul ce trebuia rambursat de anul trecut (cel din ultimul trimestru 2011).
e posibil asa ceva cand eu nu am cerut sa mi se opreasca din tva-ul de anul trecut?

nu, eu am avut tva de recuperat din 2011 , ultimul trimestru si mi l-au virat in cont saptamana trecuta si din el mi-a oprit impozitul pe profit din primul trimestru al anului 2012. e posibil asa ceva?
Ultima modificare: Marți, 1 Mai 2012
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Da, este posibil in acest caz. Aveti adresa pentru compensarea datoriilor emisa de catre Directia de finante? Va este necesara si pentru inregistrarea in contabilitate a acestor operatiuni.Daca nu aveti, o puteti solicita inspectorului de care apartineti. Solicitati si o fisa a platitorului.

Alte discuții în legătură

Recuperare impozit pe profit camicami camicami 1. Daca la finele anului 2012, prin D.101/2012 societatea inregistraza impozit pe profit de recuperat, iar de 01.febr.2013 este obligata sa treaca la ... (vezi toată discuția)
Nelamurire privind tva hory5000 hory5000 Bunza ziua, am a nelamurire prvind TVA si incerc sa povestec pe scurt: In trimestrul III 2011 am avut TVA negativ de 1100 lei, in trimestrul IV 2011 am avut ... (vezi toată discuția)
Reglare fisa pe platitor cu evidenta contabila florentina_silvia florentina_silvia Buna ziua, Am urmatoarea situatie: La decembrie 2011 aveam de plata impozit pe profit 10.000 lei, suma care nu a fost achitata pana la momentul de fata. Pe ... (vezi toată discuția)