avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cum fac sa recuperez bani si acte de la un angajator
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cum fac sa recuperez bani si acte de la un angajator

Anul trecut in luna iulie, sotul meu a plecat in Franta la munca cu o firma din Ploiesti. Dupa cateva luni in care nu i s-au dat decat cate doua sute de euro pe luna de mancare sotul meu a venit acasa deoarece si-a dat seama ca a luat plasa, iar firma respectiva nici macar contract nu i-au facut. Acum, patronul nu-i raspunde la telefon iar el nu reuseste sa-si recupereze nici macar diploma de calificare pe care a dcolegii lui care au fost plecati cu ei sunt in aceeasi situatie, iar dupa ce ei au plecat de acolo, au adus in locul lo r alti baiet pe care i-au pus sa semneze niste harti prin care isi luau angajamentul ca nu au voie sa plece de la firma, iar daca pleaca, pier toate at-o in original la inceputul "contractului". Din ceea ce am aflat ulterior firma a avut probleme cu sase luni inainte ca sotul meu sa fie angajat si are f mari datorii la stat si nu numai. Precizez ca sotul meu nu este singurul in situatia aceasta. Toti restantele financiare. Ce ar trebui sa facem ca sa recuperam macar actele?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:07, 2 Mai 2012
Daca ziceti ca nu i s-a facut nici un act de munca ( contract de munca ) asta ar insemna ca a lucrat la negru. Trebuie stiut ca inainte de a se lucra,trebuie semnat un contract de munca in care se specifica in fisa postului ce operatii are de facut sotul dvs,si apoi se incepe activitatea.

Problema este destul de grava,patronul poate sa mentioneze ca nu va cunoaste,ca nu i-ati dat nici un act,etc.....,totusi mergeti la politie si faceti o plangere. Asta este cea mai buna solutie, declarati la politie cele spuse de dvs si ei vor ancheta cazul.
Succes
Puteti depune o plangere penala impotriva acelui angajator ... aveti grija ca plangerea penala se depune in termen de doua luni , acesta curgand din ziua in care persoana vatamata a stiut cine este faptuitorul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mai sunt sau nu mai sunt angajat benga112 benga112 Lucrez sau am lucrat ? ca sofer la o firma de taxi.In urma unor reclamatii facute de colegii mei catre Inspectia muncii Ploiesti. am aflat ca eu cat si mai ... (vezi toată discuția)
Patronul de acum 3 ani mi-a facut denunt mincinos la politie, ca am plecat cu laptop si telefon de serviciu (pe care nu le-am avut niciodata in gestiune) maintrebazi maintrebazi Buna ziua, Poate cineva sa imi spuna daca am vreo solutie la aceasta problema? Dupa 3 ani de cand am incheiat de comun acord raporturile cu o ... (vezi toată discuția)
Am cumparat o marfa care mai apoi s-a dovedit a fi furata.ce se poate intampla? george 5 george 5 Acum 7 luni am cumparat de la cineva niste plasa de sarma.Cel in cauza s-a descoperit ca o avea sustrasa de la o oarecare inteprindere.A fost ridicata de ... (vezi toată discuția)