Nu sunt multumit de cum ma reprezinta avocatul. Care sunt pasii de urmat pentru a scapa de el si a intra in posesia documentelor originale privind procesul pe rol care se afla la el. Mai trebuie sa-l patesc? Pana cand?#-o
Potrivit art.147 alin.1 din Statutul profesiei de avocat:"in afara cazurilor prevazute de lege sau de parti, contractul de asistenta juridica inceteaza prin renuntarea unilaterala a clientului, sau dupa caz a avocatului.
(2) - Incetarea contractului prin renuntarea unilaterala a clientului, sau dupa caz a avocatului, nu exonereaza pe client de plata onorariului cuvenit pentru serviciile prestate , precum si pentru acoperirea cheltuielilor efectuate de avocat in interesul clientului"
Puteti sa-i aduceti la cunostinta ca doriti rezilierea contractului de asistenta juridica, verbal sau in scris si totodata sa-i solicitati sa va restituie inscrisurile originale pe care i le-ati pus la dispozitie
Parerea mea este ca ar trebui sa mergeti la un avocat cu contractul de asistenta juridica pentru a se cunoaste exact clauzele contractuale si a se gandi tot in raport cu prevederile legale.
Problema cu plata sau neplata avocatului de dvs. nu intereseaza instanta insa trebuie sa stiti ce aveti de facut.
Daca nu s-a prezentat la un termen de judecata si la acel termen nu s-a prezentat ati avea motive si de reziliere a contractului in afara de faptul ca daca il platiti la termen nu mai sunteti obligat sa ii dati banii pentru acel termen.
Sunt multe aspecte care trebuie analizate...si fara contract nu se poate...
Intr-o alta ordine de idei, avocatul este singur in masura sa decida la care termen se prezinta si la care nu, el fiind singurul care stabileste strategia de aparare. Sunt cazuri in care este mai bine sa nu te prezinti la un anumit termen. Dupa semnarea contractului de reprezentare avocatul actioneaza independent, nu este obligat sa tina cont de opiniile clientului, altfel, daca un client stie mai bine ce este de facut decat avocatul, atunci nu este nevoie de serviciile acestuia si se poate reprezenta si singur, faprul ca el s-a prezentat la acel termen este foarte bine, putea sa-si informeze avocatul despre cele intamplate in cursul sedintei de judacata. A concedia, a scapa de avocat sunt termeni improprii acestei relatii contractuale, avocatul nu este angajatul Dvs. ca urmare nu il puteti concedia, el nu este inamicul Dvs., deci nu trebuie sa scapati de el, dimpotriva ar trebui sa colaborati cu el si asta in interesul exclusiv al Dvs.
Cu alte cuvinte "presteaza/nu presteaza" tu platesti?
Anumiti avocati au un anume simt de rechin si ataca cand simt mirosul banului tocmai clientii-victime. Se bazeaza pe faptul ca nu cunosti legile si exploateaza la maxim. Ma gandesc ca si eu imi voi angaja un avocat cand voi semna un contract cu un alt avocat.
Ce ramane de facut? Notificare a avocatului, plangere la Barou? Altceva?
Contract comercial
Karapok
Buna ziua
Va adresez si eu urmatoarea intrebare, lucrez la o societatea comerciala care presteaza servicii pe baza de contract,de curand unul din clientii ... (vezi toată discuția)