Am cumparat o casa la tara in urma cu 12 ani,la momentul acela eram casatorita .Am achitat casa dar la momentul acela nu aveam destui bani pentru a face contract de vanzare cumparare.Dupa cativa ani am divortat,dar nu am facut partaj cu fostul sot,el a plecat din locuinta eu ramanand cu 3 copii sa locuiesc in acea casa.Acum eu as vrea sa fac actele pentru aceasta casa,mentionez ca nu am nici un act facut aici.Pot eu sa fac aceste acte de vanzare cumparare fara fostul sot?El daca doreste o parte trebuie sa deschida partaj sau trebuie sa facem acum contractul pentru casa impreuna?Sunt divortata din 2005 .Va rog sa ma ajutati cu niste raspunsuri ...
Din moment ce contractul de vânzare-cumpărare este făcut după ce divorţul a fost finalizat, părerea mea este că nu poate fi vorba de niciun partaj. Casa devine bun propriu (nu bun comun) şi este doar a dumneavoastră. Contractul de vânzare-cumpărare poate fi făcut fără fostul soţ.
Nu sunt avocat, sunt doar un simplu utilizator al acestui forum, şi cred că nu mă-nşel în privinţa celor mai sus menţionate.
Bun propriu???
ellena7
Buna ziua,
Am divortat in urma cu 4 ani dar nu am facut partaj.Intre timp m-am recasatorit. Luna trecuta m-am inteles cu fostul sot sa impartim bunurile, ... (vezi toată discuția)
Partaj
Vicky1
Buna ziua.
Fostul sot doreste sa mergem la notariat pentru a face partajul.
Am cumparat in timpul casniciei un apartament de la mama si sora mea, ... (vezi toată discuția)