Sunt in proces cu fratii mei care vor sa dovedeasca ca au acceptat tacit succesiunea.Au refuzat sa faca succesiunea la notar cu toate ca eu bagasem actele,au refuzat sa semneze si asa am ajuns in instanta ,eu declarand ca nu sunt mostenitori asta dupa 2ani jumatate.La infatisarea cu martori unul din martorii lui a spus ca la transportat ca sofer la casa parinteasca unde locuiesc si eu si unul din fratii mei a luat un cazan de tuica,imbracamintea lui personala(a fratelui cu care ma judec).La intrebarea daca le-a luat cu acordul meu ,el a raspuns ca da crede ca cu acordul meu.Aceste lucruri pot fi acceptare de succesiune?Ei(fratii) nu au facut declaratia de acceptare in termen.
Multumesc tuturor care imi impartasesc din experienta lor sau imi pot da o informatie
aceasta intrebare nu a pus-o nimeni, nici judecatorul,nici avocatul.Se poate spune ca era al meu,al celui decedat,...(in casa locuia :eu cu familia mea,parintii,fratele decedat/in prezent continui sa locuiesc eu,sotul,copii si mama intre timp tatal decedand)Multumesc
In functie de cine era proprietarul cazanului putem stabili daca exista o acceptare tacita sau nu. Desi e discutabil daca poate fi considerat ca fiind acceptare tacita doar pentru ca a luat un cazan, poate fi considerat chiar furt, depinde exclusiv de cum sunt administrate probele si de ce face avocatul.
cazanul este unul improvizat si nu are cum sa aiba cineva acte pe el .Este facut din 1975 sau 76 si atunci fiecare in casa lui incerca sa improvizeze sa faca tuica.Nimeni din familie nu are acte pe el.Multumesc frumos pentru tot.Vioric