avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 327 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

Draga echipa avocatnet, am si eu o intrebare... am o cunostinta care are o problema cu o mostenire in sensul ca sora mamei sale a decedat acum 7 ani iar sotul sau la un an sau doi diferenta, acestia neavand mostenitori, astfel trebuiau sa vina la mostenire cei trei copii ai surorii. Precizez ca cei care au decedat nu au lasat nicun testament, nu au desemnat nicun legatar... nu i-a ingrijit nimeni acestia avand banii pentru propriile inmormantari. In prezent se gaseste in posesia mostenirii numai unul dintre frati ceilalti doi nefiind chemati la notar, nefiind pusi in tema de momentul in care s-a deschis succesiunea... intrebarea mea ar fi: mai poate fi atacata succesiunea tinand cont de faptul ca a trecut o perioada considerabila de la deschiderea ei, adica 7 ani din spusele unuia dintre frati? daca da, cum ar trebui sa procedeze? se poate introduce o actiune si in penal tinand cont de faptul ca cea care a intrat in posesia mostenirii a declarat la notar ca nu mai are frati/surori? va multumesc mult pentru ajutor si pentru raspunsurile anterioare care mi au fost de mare folos. va doresc o zi minunata cu realizari deosebite! elena
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 12:54, 2 Mai 2012
Daca a dat declaratii false in fata notarului, certificatul poate fi anulat. Va trebui insa ca cel ce-l ataca sa faca dovada acceptarii tacite sau exprese a mostenirii in cele 6 luni de la deces.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Placuta inmatriculare autoturism, posesor decedat andyc25 andyc25 Buna seara,  Ce demersuri trebuie sa urmez pt a intra in posesia placutei de inmatriculare pt autoturism, tinand cont de faptul ca posesorul acestuia a ... (vezi toată discuția)
Succesiune actiuni...cum procedez? psipsina psipsina Buna, Cine poate sa ma ajute in legatura cu procedura succesiunii... Este vorba despre sora bunicului care a decedat acum aproape 2 ani. Fiind handicapata ... (vezi toată discuția)
Mostenire, cota parte, praxis, terenuri, imobil, bani la banca alexandrurobert alexandrurobert Buna ziua, tatal meu a decedat in data de 7 martie. Suntem 3 frati si sotia si mama noastra. Cum se imparte averea? Cum pot afla cati bani avea la ... (vezi toată discuția)