avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... placuta inmatriculare autoturism, posesor decedat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

placuta inmatriculare autoturism, posesor decedat

Buna seara, 
Ce demersuri trebuie sa urmez pt a intra in posesia placutei de inmatriculare pt autoturism, tinand cont de faptul ca posesorul acestuia a decedat iar succesiunea nu este facuta?Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ContSters330712 , utilizator 16:48, 1 Octombrie 2014
placuta apartine autotirismului
autoturismul decedatului

deci, apreciez dezbaterea mostenirii ca solutie
O alta solutie pana la solutionarea succesiunii? Avem nevoie sa utilizam si acest autoturism.
Multumesc inca o data!
gandesc ca o declaratie expresa cum ca ati acceptat mostenirea

Unde se poate depune o astfel de declaratie? Politia va tine cont de ea pt a putea emite o placuta noua?
Multumesc!
la notariat


Potrivit art. 689 C.civ. acceptarea poate fi sau expresa sau tacita; este tacita (printre altele) cand eredele face un act pe care n-ar putea sa-l faca decat in calitatea sa de erede si care lasa a se presupune neaparat intentia sa de acceptare.

"Acceptarea succesiunii este un act juridic unilateral si in principiu irevocabil. De aceea cel care a acceptat mostenirea nu mai poate reveni asupra acceptarii decat in cazurile anume prevazute de lege. Art. 694 C.civ., dispune ca „majorul nu poate sa-si atace acceptarea expresa sau tacita a succesiunii decat in cazul cand aceasta acceptare a fost urmarea unei viclenii ce s-a intrebuintat in privinta-i. El nu poate reclama in contra acceptarii pentru cerinte de vatamare, decat in cazul in care succesiunea ar fi absobita sau micsorata cu mai mult de jumatate, prin descoperirea unui testament necunoscut in momentul acceptarii”. trebui sa va faca coproprietar...chiar si fara certificat de mostenitor"

Ultima modificare: Miercuri, 1 Octombrie 2014
ContSters330712, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiuni reby reby Este posibil sa se renunte la mostenire dupa acceptarea tacita a mostenirii si implinirea termenului de 6 luni de la deschiderea succesiunii? (vezi toată discuția)
Acceptarea expresa a succesiunii raul89 raul89 Buna ziua Doresc sa verific daca succesiunea dupa bunicul meu, a fost acceptata expres de catre unul dintre mostenitorii sai, in termenul legal de ... (vezi toată discuția)
Optiuni succesorale... ContSters4579 ContSters4579 Art. 1108 Felurile acceptării (1) Acceptarea poate fi expresă sau tacită. (2) Acceptarea este expresă când succesibilul îşi însuşeşte ... (vezi toată discuția)